Пълно прочистване: Знаменитият чеченски батальон „Восток“ тръгна към Киев със страшна заповед!

Свят

Според съобщения в медиите, силите на чеченското подразделение, батальон „Восток“, са навлезли в Украйна откъм Крим, а негова задача ще бъде да влезе в Мариупол и да го прочисти от украинските неонацисти, които като терористи са се скрили в жилищните квартали.

След това следва пълно прочистване на Одеса и Киев от останките на различни радикални и неонацистки групировки като Азов, Айдар и Десен сектор, които разполагат с тежки оръдейни системи, и също като другите терористи, се крият в жилищните квартали на споменатите градове.

„Командирът на батальона помоли да бъде оповестено, че нацистите няма да бъдат вземани в плен! Той няма претенции към обикновените войници от въоръжените сили на Украйна “, пишат авторите на сайта „Русвесна“.

Отбелязва се, че преди време, бойците от националистическите украински отряди UNA-UNSO са участвали във военни действия на територията на Чеченската република на страната на незаконните джихадистки въоръжени формирования, действащи срещу руската армия.

Междувременно лидерът на Чечня Рамзан Кадиров е провел среща с ръководителя на руската Националната гвардия генерал Виктор Золотов. По предварителна информация чеченските части на Националната гвардия са били изпратени в Украйна.

В същото време помощникът на Кадиров публикува кадри, на които се вижда как войници от друг чеченски батальон „Юг“, тръгват към Киев от местност, която не се уточнява къде се намира.

Превод: БЛИЦ

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *