Обръчът около Киев се затяга! Украинските радикали панически бягат!

Свят

Руското министерство на отбраната съобщава, че основните сили на въздушно десантните войски са се обединили с руските войски на Гостомел. Киев е блокиран от западна посока. Примката се стяга все повече.

В операцията са участвали над 200 руски хеликоптера. Успехът на десанта беше осигурен от потискането на цялата система за противовъздушна отбрана в зоната на кацане, пълното изолиране на бойната зона от въздуха и активното водене на радиоелектронна борба.

При превземането на летището бяха убити над 200 националисти от специалните части на Украйна, а останалите се разбягаха в паника.

В руските въоръжени сили няма загуби.

„Руските военни няма да нанасят удари по жилищните райони на Киев“, подчертаха от Министерството на отбраната.

Данните на руското разузнаване показват, че на площад Шевченко в Киев са разположени инсталации на РСЗО „Град“, за да нанесат удари по летище Гостомел.

„Използването от киевския режим на жилищни райони за прикриване на огневи позиции на неговата артилерия е военно престъпление. Този почерк ни е познат.

Тези техники се използват активно от терористи, контролирани от ЦРУ в Близкия изток и други страни“, подчертават от Министерството на отбраната.

Припомняме, сайтът „Русвесна“ съобщи, че в продължение на два дни, група от 200 руски бойци от специалните части отблъсква атаките на многократно превъзхождащи вражески сили в Гостомел, докато накрая се съединиха с настъпващите формирования на руската армия.

Превод и редакция: БЛИЦ

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *