Първан Симеонов: Борисов трябва да се окопае най-малко за две години и тогава да атакува пак властта, ако хората изобщо го искат

България отблизо

Изчистването на избирателните списъци е нещо хубаво, но не е хубаво да се прави в последния момент, заяви той. Според него част от новите правила са добри, например машинното гласуване и видеонаблюдението. По думите му всичко се прави с „добри намерения, но всички знаем къде води пътят на добрите намерения“.

Тези, които наричаме „мъртви души“ просто не са в България, посочи Симеонов.

Той коментира още, че ГЕРБ трябва да се окопае за опозиция и да се готви да се върне след една-две години. Борисов не може да е вечен, въпреки че би му се искало, добави политологът. В момента той вреди на партията си и не й помага. А дали ще се върне изобщо в политиката, зависи от поведението му. В момента той не проявява никакви признаци на снишаване, а обратно. Напира пак да управлява.

ГЕРБ не правеше реформи, подкупваше обществото. Дано новите, които идват, да имат смелостта да направят реформи, отчете Симеонов.

Според него един от малкото агенти на промяната е Румен Радев, чиито послания са: „аз нося промяната, но имам и план, хора, експертиза“.

Румен Радев беше лидер на протестите миналата година. Това се материализира и на изборите, отбеляза политологът и добави, че големият проблем на Слави Трифонов е ще признае ли БСП.

Жан Виденов има шанс, но трябва да изчакаме, не може нищо да предполагаме, смята Симеонов. По думите му, Виденов е бил честен, но неефективен политик.

Tagged

1 thought on “Първан Симеонов: Борисов трябва да се окопае най-малко за две години и тогава да атакува пак властта, ако хората изобщо го искат

  1. Г-н Симеонов, наблюденията и изводите Ви са верни, но това за двете години реанимация на Боко е чисто недомислие. Не две, двадесет години няма да са достатъчни за това чудовище на разрухата и грабежа да бъде забравено, за да се явява отново с претенции за власт!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *