Първа версия! Ето кого заподозряха за убийството на Алексей Петров

България отблизо

Разследващите вече работят по първа версия кой може да е убиецът на бизнесмена Алексей Петров.

Както БЛИЦ писа бившата барета бе разстрелян днес на обяд с куршум в окото.

Роман Логвиненко, осъден за опита за атентат срещу Алексей Петров през 2015 г. е предсрочно освободен от затвора май месец от Апелативен съд – София, научи ексклузивно медията ни.

Апелативният съд постановява условно предсрочно освобождаване на Логвиненко на 29 май. Като му налага изпитателен срок в размера на наказанието, което му остава да изтърпи. Към 12 април то е две години, шест месеца и 11 дни.

 

„Към настоящия момент осъденото лице е дало достатъчно доказателства за своето поправяне“, се посочва в мотивите на съда.

С определението си апелативните съдии отменят решението на Софийски градски съд, с което искането на Логвиненко за освобождаване е отхвърлено.

Според съдията молбата на осъдения е неоснователна, защото макар да е преполовен срокът на изтърпяване на присъдата, по смисъла на закона, не са налице останалите предпоставки за предсрочно освобождаване, най-важната от които е представянето на убедителни доказателства за поправяне на лишения от свобода.

Шефът на затвора е дал становище, че са необходими поне още шест месеца, през които поведението на осъдения да бъде стриктно наблюдавано, като отбелязва, че въпреки няколко поощрения и награди, поведението на Логвиненко в затвора не е било изцяло безкритично. Прокурорът също е поискал да не бъде уважена молбата на осъдения.

 

Също така от затворническата администрация посочват, че Логвиненко показва добро поведение и стремеж към безпроблемно изтърпяване на наказанието, но и проявява безразсъдно и рисково поведение.

На 6 юли 2021 г. Логвиненко е признат за виновен от Върховния касационен съд за това, че от началото на пролетта на 2014 г. до 29.10.2015 г. в съучастие като помагач с Артьом Темпински – извършител, Максим Чорний – извършител, и Йевен Балков – помагач, умишлено улеснил извършването на опит за убийство на Алексей Петров.

Той е набавил пари, организирал следенето и дал съвети, като на 29.10.2015 г. в гр. София извършителите произвели изстрели с два броя гранатомети към лек автомобил, в който пътували Алексей Петров и негов спътник. Автомобилът бил брониран и снарядите не проникнали в него.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *