Кадиров разкри как руската армия напредва, въпреки по-малкия брой на нейната групировка в Украйна!

Свят

Руските въоръжени сили в хода на „специалната военна операция“ систематично изтласкват фронтовата линия към територията на противника. Засега сме по-малко на брой, но пак напредваме. Постигаме го чрез упорита и координирана работа на артилерията, авиацията, ракетните войски и щурмовите танкове с пехотата.

 

Това заяви ръководителят на Чечня Рамзан Кадиров пред чужди агенции.

„Нашите войски систематично изтласкват фронтовата линия към територията на врага, като същевременно изпълняват една от основните задачи на цялата СВО – денацификацията на Украйна. Друго обаче не очаквахме от нашите момчета“, пише той в своя Телеграм канал.

По думите му е извършено прегрупиране на войските по цялата фронтова линия, благодарение на което наличните сили са прехвърлени на по-успешни позиции. Едновременно с това е установена и тилова поддръжка на армията. Кадиров обясни, че руските части сега са в по-изгодна позиция, както се вижда от поражението на въоръжените сили на Украйна на много фронтове и огромните загуби.

А по-рано Кадиров разказа пред чуждите медии как върви прочистването на освободените територии в Запорожка област. Според него полицията за борба с безредиците „Ахмат-Крепост“ и „Ахмат-Грозни“ действа внимателно и бързо, което позволява да се сведат до минимум щетите на гражданската инфраструктура, както и да се избегнат загубите сред военнослужещите от въоръжените сили на РФ.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *