Първи снимки от акцията в имотите на Божков. Почерняло е от полиция, силовият министър мълчи

България отблизо

Мистерията с акцията около хазартния бос Васил Божков се заплита. Както БЛИЦ писа по-рано стана ясно, че полицаи са нахлули в имоти на бизнесмена. Информацията в колко имота точно тече акцията – два или три, е разнопосочна към момента. 

Няма официални данни от органите на реда каква е причината за операцията.

 

 

Към момента мъже с качулки пазят пред офиса на Божков на ул. „Московска“, където има и много полиция. Това е адресът, на който хазартният бос е поставен под домашен арест от края на август 2023 г.

 

По непотвърдена информация се търси връзка с убийството на Алексей Петров, който беше екзекутиран дни преди завръщането на Божков в България.

 

Действията на разследващите са по неотложност.

 

 

 

Припомняме, че бизнесменът с 20 обвинения, който месеци наред бе в Дубай и по-късно се върна, бе задържан, а после и пуснат под домашен арест.

През януари 2020 г. Божков напуска България и бяга в Дубай, за да отърве задържането му, като след това са му повдигнати 20 обвинения от различно естество – за убийства, пране на пари, укриване на данъци, изнасилване и др. След бягството си бизнесменът твърди, че е бил подлаган на системен рекет от властите.

По повдигнатите му обвинения са разпитани над 200 свидетели, изпратени са 18 броя европейски заповеди за разследване и молби за правна помощ до 17 държави. Изпратена е и молба за екстрадицията му до ОАЕ, както и още четири молби за правна помощ.

През май т.г. Божков обяви, че е готов да се върне в България, но като защитен свидетел. Месец по-късно се появи мълва, че бизнесменът се завръща в страната през Гърция, но тогава това така и не се случи.

 

Божков се прибра внезапно от ОАЕ и веднага бе посрещнат от полицаи на летището. Първо бе разпитан от униформените, а след това оставен в ареста.

По време на заседанията относно повдигнатите му 20 обвинения излязоха скандални разкрития за опит за изнасилване.

Все пак съдът прецени, че няма опасност обвиняемият да се укрие или да извърши друго престъпление и промени мярката му от „задържане под стража“ на „домашен арест“.

 

Малко преди да се върне Божков в България Алексей Петров бе застрелян с пушка на 16 август 2023 г., в района на столичния квартал „Драгалевци“, докато се разхожда на Витоша. Умира на място на 61 години. Погребан е на 24 август 2023 г. в гробищен парк в кв. „Бояна“ в София.

Снимки: Булфото

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *