Радан Кънев с кърваво писмо до Радев, Борисов и Нинова: Не се прави така, другари!

България отблизо
Евродепутатът Радан Кънев написа кърваво писмо до президента Румен Радев, лидера на БСП и министър на икономиката Корнелия Нинова и лидера на ГЕРБ и експремиер Бойко Борисов. В него той зове за единна позиция по всички теми около войната, като даде за пример държави от бившия соц блок.

Ето какво пише Кънев:

 

Преди една седмица, Путин и Газпром спряха – в грубо нарушение на договора и въпреки редовно плащане – подаването на газ за България. Враждебен акт срещу всеки български гражданин от страната-агресор, която запали войната в Украйна.

 

Оттогава държавният глава, лидерът на опозицията, един от коалиционните партньори и маса „публични говорители“ и медии започнаха активна, организирана и видимо съгласувана атака срещу… българското правителство.

 

Не срещу агресора, не срещу този, който незаконно спря доставките и постави българските граждани и бизнес в риск. Не. Срещу собственото ни управление, и то без свян да разпространяват лъжите на Кремълската пропаганда (например, че останалите държави от ЕС плащат в рубли).

 

Г-н Радев, г-н Президент,

Г-н Борисов,

Др. Нинова,

Не се прави така. Не. Се. Прави. Така.

 

Не прави така опозицията в Полша. Не прави така президентът на Чехия, тежък комунист и враг на правителството. Не правят така коалиционните партньори (бивши комунисти като Вас, др. Нинова) в Румъния. Никой, освен Вас, не прави така…

 

Днешното правителство може да има много кусури. И аз виждам доста, и не премълчавам. Но първо, Путин не спира газа на правителството, а на България. Второ, това е част от неговата война срещу ЕС, а не следствие от наша политика.

 

Трето и най-важно – атаката Ви уврежда и отслабва позициите на България. И спрямо Газпром, и вътре в ЕС.

 

Знаете ли, че през 1876г. е имало много българи, които са били против Априлското въстание, защото са се тревожили да не ядосаме Султана в Цариград?

 

Знаете ли, че през 1885г. е имало много българи, които са казвали – нека не признаваме Съединението, защото Императорът в Петербург не го признава?

 

Възможно е да не знаете. Защото не го пише в учебниците. Така работи системата на националното образование – в учебниците пише за хората, с които сме горди, а не за тези, от които ни е срам.

 

Радан Кънев, Фейсбук

Tagged

1 thought on “Радан Кънев с кърваво писмо до Радев, Борисов и Нинова: Не се прави така, другари!

  1. Радане,….а сЕдни си на г..ъза!Спряха газа защото не плащаме!В магазина като отидеш не плащаш ли?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *