Радев гласува с оптимизъм и усмивка, Борисов го захапа веднага. Ето какви думи си казаха част от политиците

България отблизо
”Искам да призова всички хора за пълна мобилизация. Преди 5 години победихме, защото бяхме мотивирани. Ние сме правите, но изборите се печелят от организираните. Нека не даваме шанс на миналото да минира нашето бъдеще. Нека бъдем организиран. Това заяви Държавният глава и кандидат за втори мандат Румен Радев упражни правото си на глас в Професионалната гимназия по транспорт „Макгахан” в София след 11.00 ч.

Нека всеки намери 15 минути днес, за да не губим 5 години в бъдеще. Нашата отговорност пред България е отговорност към собствения ни живот. Нека постъпим отговорно. Нека сами определяме съдбата си и нашето бъдеще и да не даваме шанс другите да решават вместо нас“, заяви още Радев след като гласува.

Гласувах за опита, който е така необходим за нашата страна. Имаме нужда от ускорен план на развитие. За целта ни трябва доказан ръководител. Нямаме време за експертименти. Това заяви вътрешният министър Бойко Рашков.

Искам да победи онзи кандидат, за който няма никакво съмнение за връзка със структури, които доста дълго време влияеха на нашето икономическо и политическо развитие и сега опитват да подкрепят кандидат, който са издигнали за поста президент на Република България. Надявам се, че всички български граждани правят своята оценка, каза още той пред журналисти.

 

До момента няма сериозни нарушения. Проявявам пълно разбиране към турската страна. Мисля, че няма основание за притеснения. Възникналите проблеми през последните дни ще отшумят, обясни той.

Обичайно Борисов се заяде:

„Гласувах срещу това полицейско насилие, тази полицейщина. Да влезе полиция в Софийския университет и други университети в страната. Това е резил. Още по-голям резил е Радев да остане президент. Само за седмица той успя да ни скара с наште съседи. Всичко най-добро се случваше в България. Сега се мразим със Скопие, с Албания, ненавиждаме се с Турция. Има реална заплаха от нелегални мигранти“, предупреди Борисов.

„Да откриваш срещи на НАТО и да кажеш, че Крим е руски. Аз съм учуден от мълчанието на Христо Иванов и Атанасов, евроатлантиците. Аз благодаря на европейските ни партньори, Еврокомисията реагираха много остро.

Кирил Петков подкрепя този, който нарушава международното право. На въпроса той казва ние сме за НАТО, Но най-първата точка на НАТО е, че Крим не е руски. Аз очаквам от понеделник, защото онези хора, за разлика от нас, ценят и деня на размисъл и изборите, но това ще има тежка реакция.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *