Радев заръча на служебните министри: Разкрийте истината за състоянието на държавата!

България отблизо

Президентът Румен Радев представя структурата, състава и приоритетите на служебното правителство в Гербовата зала на „Дондуков“ 2. Церемонията започна в 9 ч.

 

„След изчерпване на заложените в Конституцията възможности са създаване на правителство, то с указ от днес назначавам служебно правителство. То ще управлява България до създаването на ново редовно правителство, което се надявам да бъде излъчено в следващото 46-то НС“, заяви държавният глава..

 

45-ят парламент бе белязан с много емоции, имаше кратък живот, но той не беше напразен, ще остане като един драматичен жалон в излизането на нашето общество от авторитаризма и корупцията, чуха се дълго премълчавани мнения, възроди се духът на свободното слово, пропука се омертата, на която се крепеше компрометираният управленски модел“, каза Радев,

 

Този парламент обаче не сбъдна очакваният на хората, но това е урок за всички партии в навечерието на новата изборна кампания.

 

„В тази обстановка пред този кабинет стоят важни задачи – да гарантира нормалното функциониране на държавата, да проведе честни избори, обявявайки война на купения вот, да разкрие истината за предишното управление, доколкото е възможно в рамките на 2 месеца. Изминалото правителство изцеди хазната.

Уважаеми министри, ще трябва да докажете, че грижата за хората е най-важна“, каза държавния глава на членовете на новия служебен кабинет.

 

Радев поздрави министрите за куража. В тази ситуация управлението на страната изисква лидерство и отдаденост, каза още държавният глава.

Макар и служебен кабинетът, който назначавам днес има амбицията да бъде кабинет на демократичното единодействие“, посочи Радев.

„Той доказва онова, което за съжаление не бе постигнато в предишното НС- че е възможно демократи от различни цветове да надмогнат овехтели разделения. Престоят ни тежки месеци“, категоричен бе Радев.

Обявявайки война на купения вот трябва да осигурят честни избори. И доколкото е възможно за два месеца да разкрие истинската картина за управлението на страната.

„Вие, министри, ще трябва да въведете ред в плана за ваксинациите, да вземете тежкото решение да развиете Плана за възстановяване, да се погрижите за българските пенсионери, бизнеса и хората“, заръча държавният глава.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *