Радев към Нинова: Не е приятно, но ще ходим на избори трети път. Дано е за добро!

България отблизо

Край на шансовете за съставяне на правителство в рамките на 46-ото Народно събрание. От БСП върнаха на президента неизпълнен последния мандат. Така държавният глава трябва да разпусне парламента и да насрочи нови избори – трети от началото на годината.

„Искам да ви поздравя за отговорния подход. Уви, чакат ни нови избори и преговори”, приветства президентът лидера на БСП.

 

Така вече е ясно, че страната ни ще има трети парламентарни избори само в рамките на година, които най-вероятно ще се проведат през ноември.

„Искам да благодаря на министрите и зам.-министри социалисти в служебното правителство, които заслужиха доверието на хората със волята работа. Вярвам, че БСП ще бъде отново градивен участник в изборите. Пожелавам ви успех на предстоящите избори“, поде Радев.

Нинова пък благодари за мандата и призна, че е положила максимални усилия, за да го реализира, но не е срещнала подкрепа от ИТН, ДБ и ИБГНИ. „Затова ви връщам мандата“, каза тя.

Третият мандат бе връчен на БСП и след седмица преговори с различните формации в парламента, до консенсус и състав на правителство не се стигна.

Националният съвет реши мандатът да бъде върнат от социалистите днес.

Междувременно партиите започнаха предизборната си борба, като се замесиха една друга в куп скандали.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *