Нинова отсече: Категорично не ме интересува какво говорят ИТН за сватби, бракове и коалиции!

България отблизо

„Ако търсят извинение за провала на третия мандат, да си го търсят където искат. Днес БСП, ГЕРБ и ДПС гласувахме заедно, на пенсионерите да се дадат по 120 лева заради ковид кризата. Те са най-бедни и най-много не могат да посрещнат идните дни. Не ме интересува какво говорят ИТН за бракове, сватби и коалиции“, отсече социалистката. 

Това заяви след среща с президента Румен Радев за връщане на третия мандат лидерът на БСП Корнелия Нинова. 

„Направихме всички усилия за разум и отговорност. Поканихме трите партии на протеста, да излъчим по двама души и между първо и второ четене да установим кое е най-важното за народа“, каза тя.

„Последваха поне 10-на предупреждения от наша страна – „Ще стане беля“. Вие сте свидетели, че нашите прогнози се оказаха верни“, каза Нинова.

По думите й се стига до плуващи и шарени неща. „Изключително безотговорно отношение. През цялото време се държахме диалогично и разумно, но това, което направиха в момента е безотговорно“, заяви Нинова.

На въпрос дали това може да роди следващо правителство след изборите, Нинова отвърна, че се надява просто на спокойствие.

„Ние гласувахме „за“ промените в съдебните закони – НСО, Спецсъда и Спецпрокуратурата. На първо четене. Протестните партии знаеха, че наши двама души няма да присъстват после по уважителни причини – едната е погребение. Протестните партии знаеха. Да търсят умисъл в това, дори няма да коментирам“, каза тя.

Нинова призна, че е имала готовност да обсъжда имена с партиите за кабинет, а не да спуска фигури: „Щом стигнахме до отказ въобще да разговаряме, се видя, че няма смисъл“, добави социалистката.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *