ВСУ: Руснаците концентрират сили и техника, ще нанесат един от мощните си удари на Часов Яр

Свят

Ръководителят на пресслужбата на украинската оперативно-стратегическата групировка войски „Хортица“ Иля Евлаш съобщава, че руските войски натрупват сили в източната част на Украйна и нанасят един от „мощните си удари“ към Часов Яр в Донецка област, предава Украинская правда.

„Те натрупват своите много мощни сили и към момента това може да се счита за един от техните най-силни удари върху Часов Яр… Достъпът до града ще отвори пътя на противника да продължи своите настъпателни действия, трамплин за настъпление към Константиновка. И разбира се, че основната цел в района на Донецк е Краматорск-Славянската агломерация.

Следователно противникът не пести сили, опитва се да се възползва от момента, търси слаби места. И при най-малката възможност да пробие някъде, той укрепва отбраната на своите групи и прибягва до щурмови действия“, е заявил Евлаш, пише „Фокус“.

Според него руските войски смятат това селище за ключово за продължаване на настъплението срещу Константиновка и Краматорск-Славянската агломерация.

Той също така е информирал, че близо до Часовой Яр са издигнати няколко отбранителни кръга. На това направление също има минни полета, както противотанкови, така и противопехотни, а също така са направени насипи и противотанкови валове, за да се предотврати напредването на тежката техника на руската армия.

„Подготовката за отбраната на Часов Яр беше извършена отдавна, дори когато врагът успя да превземе Бахмут. Разбира се, беше ясно, че е необходимо да се оборудват допълнителни отбранителни линии, по-изгодни. Тъй като следващото по големина селище на това направление е Часов Яр“, е допълнил Евлаш.

А руската армия върви напред и разбива на пух и прах набързо направените украински укрепления, казват военни експерти.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *