Радев: Не пипайте Конституцията! Народът не прощава предателството!

България отблизо

Притеснява ме, че парламент с рекордно ниско гражданско представителство и с още по-ниско обществено доверие посяха към Конституцията. Това каза президентът Румен Радев пред български медии в Сърбия.

„Мисля, че това не е нормално. Парламентът има критично важни въпроси, в които да се съсредоточи. Не трябва да оставя впечатление, че основния закон в държавата се използва като оправдание на необходимостта от съществуване на тази коалиция. Аз в такъв парламент немога да внеса предложение за Конституция“, подчерта той.

По отношение на това дали ще наложи вето над закона за бюджета той уточни, че това, което е казал е изиграло своята роля. Имаме уверението, че няма да бъде продавана държавна земя, но нека да видим”, добави Радев.

„Има вероятност България да стане част от т.нар. въздушен Шенген, да се отворят въздушните граници. Това е стъпка напред, но ние трябва да бъдем много внимателни, за да не останем с някакъв етикет „ето, България вече е в Шенген“, коментира още президентът.

По думите му, за страната ни е критично важно да се отворят сухопътните граници. Радев каза, че поставените условия от министъра на вътрешните работи на Австрия са трудноприемливи за България.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *