Тайно световно правителство опитва да контролира човечеството и да го промени напълно

Свят

Когато говорим за тайни общества, е невъзможно да заобиколим групата Билдерберг. Официално тя включва политици, генерали, бизнесмени и банкери, които се срещат веднъж годишно в продължение на 6 десетилетия, за да обсъждат социални, икономически и политически въпроси. Любителите на конспирациите са убедени, че те избират бъдещи президенти и премиери, започват войни и създават съюзи, пише Труд.

 

Създаване и крайна цел

Неофициално на срещите се избират бъдещи президенти и премиери, започват се войни, но и се създават съюзи, като Европейския. Както пише публицистът Марлон Кузмик в енциклопедията „Теории на конспирацията в американската история“, групата е кръстена на хотел „Билдерберг“ в Остербек, Холандия, където през май 1954 г. членовете се срещат за първи път, за да сформират клуб, чиято цел е да развива комуникацията и сътрудничеството между Европа и САЩ по време на Студената война.

„Водещи бизнесмени, политици и военни лидери се надяват да развият либерално-демократичния капитализъм и да го защитят от имперските стремежи на комунистите. Критиците, от друга страна, казват, че групата Билдерберг всъщност е правителство в сянка и целта им е унищожаването на националните държави и създаването на нов световен ред, в който ще има само едно световно правителство“, пише Кузмик.

Впечатляващ списък от членове

Публицистът пояснява, че за член на групата се смята всеки, който е присъствал на поне една от годишните им срещи. „Списъкът на присъствалите е внушителен и включва някои от водещите световни политици, бизнесмени, банкери, адвокати и академици. Висши служители на ЦРУ не само присъстват на първата среща, но и частично я финансират“, пише Кузмик.

По-важното, добавя той, е че групата позволява на членовете на кралските семейства от Западна Европа да си възвърнат политическата власт, която са изгубили.

Мнозина твърдят, че именно Билдербергската група избира бъдещите лидери на много държави. Не е случайно, че Бил Клинтън присъства на срещата през 1991 г., а година по-късно става президент на САЩ или че Тони Блеър присъства на срещата през 1993 г. и година по-късно поема ръководството на Лейбъристката партия, и през 1997 г. става министър-председател на Великобритания.

Публицистът обяснява, че когато човек види списъка на участниците в срещите, не може да оспори факта, че групата Билдерберг има невероятна политическа и икономическа мощ. „Единственият въпрос е дали тази власт е най-добре описана като заговор или като тайно световно правителство“, допълва Кузмик.

Публицистът Даниел Естулин казва, че първата среща е организирана от бивши нацисти, а днес се избират президенти и се контролират медиите.

„Историята на групата Билдерберг не е теория на конспирацията, тя е реалност. Посредством групата, олигарсите наложиха своите политики на номинално суверенни правителства. Идеята им е да създадат глобална мрежа от картели, по-силна от всяка световна сила, за да контролират всички ресурси на Земята.

Каквато и да е първоначалната им цел, днес те са световно правителство в сянка и заплашват да отнемат правото ни да влияем върху собствените си съдби. Накратко, те искат да премахнат суверенитета на държавите и да създадат всемогъщо световно правителство, което да се контролира от корпорации“, твърди Естулин.

Свобода на словото

От друга страна, лорд Питър Карингтън, британски политик и бивш председател на борда на директорите на групата Билдерберг, казва, че историите за теорията на конспирацията на тази група са безсмислени.

„Един американец твърдеше, че групата е водена от кралица Елизабет и вероятно от Сатаната. Причината за тайните срещи е, че мненията на тези хора по важни финансови и политически въпроси, не трябва да бъдат публикувани от медиите. Те трябва да могат да говорят по-свободно, отколкото в собствените си домове“, казва той пред британския Telegraph.

Джон Ронсън твърди, че бившият сръбски и югославски президент Слободан Милошевич официално, на пресконференция, обвинява групата Билдерберг за започването на войната срещу Югославия.

„Никой не съобщи тези обвинения, вероятно защото почти никой не знаеше каква е тази група“, пише Ронсън. След това много теоретици на конспирацията твърдят, че именно клубът Билдерберг стои зад кампанията, след която Милошевич е свален от власт на 5 октомври 2000 г.

Групата Билдерберг твърди, че забраната за присъствие на медиите и общата секретност на срещите са необходими, за да се позволи пълна свобода на словото. В днешно време обаче е удивително, че успяват да пазят тайна и никой от участниците не дава интервю по темата на срещите. Критиците го смятат за още едно доказателство за конспиративно действие.

Ето част от списъка с цели на клуба Билделберг , публикуван от Даниел Естулин: „Групата цели установяване на международна ценностна система; Централизиран контрол върху световното население;

Нов световен ред, в който няма средна класа, а съществуват само владетели и слуги; Пълен контрол върху образованието; Преструктуриране на НАТО в световна армия, която ще контролира слугите; Създаване на единна правна система; Създаване на държава, в която послушните роби се възнаграждават, а бунтовниците изчезват…“

Източник БЛИЦ

Tagged

1 thought on “Тайно световно правителство опитва да контролира човечеството и да го промени напълно

  1. ТАЗИ публикация е качествена …..бих казал дори ЦЕННА , защото показва към какво се стреми Католико-Протестанско Ционисткия свят ………….а именно въвеждане на супермодерна робовладелческа система ………..само от ГОСПОДАРИ и РОБИ………………….първите са неконтролируеми……………………..а вторите РОБИТЕ се контролирт от военна организация тип НАТО……………и тъй като НАТО е налице ……просто ще бъде разширено усъвършенствано и използвано като платена армия срещу хората от целия свят !!!!!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *