Радев: Не се опитвайте да ме скарате с Нинова! България се нуждае от силна опозиция, за да се спаси демокрацията!

България отблизо

Никога не съм снемал подкрепата си от Корнелия Нинова и продължавам да я подкрепям в усилията й да превърне БСП в силна опозиция. Без силна опозиция всяка демокрация залинява.

Това заяви пред журналисти президентът Румен Радев. Той не пожела да коментира отново защо е освободил началника на кабинета си Калоян Методиев. Що се отнася до несъгласията на Методиев с начина, по който е водил консултациите си за нова Конституция, Радев заяви, че първият му разговор е бил с академичната общност. След това с неправителствени организации и граждани.

„Разговори с експерти, с всички институции. И накрая бяха планирани разговори с политическите партии. Не виждам, че в момента имам основания да внасям моите предложения за промяна в Конституцията. Ще ги внеса след изборите”, подчерта той.

„Отдавна съм заявил, че моите критики са към тези, които управляват. Когато БСП вземе властта, разбира се, аз ще критикувам, ако настъпят законите“, подчерта Радев.

„Не се меся в делата на някоя партия. Но и не допускам никой да се меси в моите дела”, отсече той. На въпрос дали ще се кандидатира за втори мандат, той заяви, че има много време. „България вече е в криза – политическа социална, но най-голямата е управленската. Благодарение на това управление България пропада. На това трябва да се сложи край с незабавни, честни и прозрачни избори”, категоричен бе той.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *