Радев поряза правителството: ДАНС не е боксова круша за упражнение на невежи политици!

Свят

Не съм чел доклада на ДАНС, няма го при мен, но дори да го бях чел, нямаше да ви кажа, защото не съм като политически лидери, които свободно боравят с класифицирана информация. Това заяви от Бургас президентът Румен Радев.

 

„Има дълбоко непознаване за същността на работата на ДАНС. Когато се разбере, че някой е агент, не означава, че моментално трябва да бъде изгонен. Трябва да се установи какви хора е вербувал, на какви хора е въздействал, на кого е давал информация. Когато се експулсира, всичко това отпада. С тези действия се лишава от такава възможност. Тези, които настояват за такива действия, не познават характера на службата“, сподели той.

„Действия, които се прикриват зад декларации и клетви в евроатлантическа ценност, ни отдалечават от ЕС и НАТО. Тези, които ръсят класифицирана информация, трябва да отговарят пред закона.

Шизофренно е всеки ден да плачеш за Шенген и Еврозоната, и да тръбиш навсякъде, че службите са пробити, и навсякъде имало шпиони. Не съм чул лидер да спомене и дума за своите служби. Призовавам за професионализъм и по-професионално отношение.

ДАНС е важен елемент от националната сигурност. Не е боксова круша, на която да се упражняват невежи политици. Когато го атакуват, ДАНС е длъжен да се защити, както и националната ни сигурност“, каза още държавният глава пред журналисти.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *