Киев се оплака: Руските военни ликвидираха украинска база за ракети

Свят

Секретарят на Съвета за национална сигурност и отбрана (СНБО) на Украйна Алексей Данилов призна, че руските военни са ударили украинска база за сглобяване и складиране на ракети от най-различни разновидности.

 

Въпреки че западната палитра от ракети не е много голяма и вече е на привършване, руската армия продължава методично да унищожава възможностите на украинците както за атака, така и за отбрана. Едновременно с това се извършва и намаляване на способностите на западните страни да организират нови доставки, а техните армии остават без почти никакви оръжейни запаси. А това ги прави уязвими и вече започва да плаши не само военните, но и редица от по-смислените политици.

Руското министерство на отбраната съобщи в събота, че руските въоръжени сили са извършили 12 удара по военни обекти в Украйна за седмица, причинявайки значителни щети на снабдяването и бойните способности на украинските войски.

„Това, което мога да ви кажа, е, че за съжаление Русия ликвидира мястото на сглобяване и складиране на тези ракети“, каза Данилов в интервю за испанския вестник ABC.

Източник Записна.инфо

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *