Радев разби Кирил Петков и проговори за показните убийства

България отблизо

„Изказванията на партийни лидери напоследък ясно ни показват, че се движим към някаква политическа гротеска. Г-н Петков явно е забравил, че той, а не аз, е в коалиция с г-н Борисов и г-н Пеевски“, това заяви президентът Румен Радев, който стана първият президент, който е гост на фестивала „Пирин фолк“ в Сандански в неговата 31-годишна история.

 

Припомняме, че по-рано днес съпредседателят на „Продължаваме промяната“/ПП/Кирил Петков отвърна на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Много трудно се коментира ситуация, в която логиката отсъства все повече„, каза Румен Радев по повод изказването на съпредседателя на ПП Кирил Петков, че ГЕРБ трябва ясно да се определят с президента ли са или са за реформите в службите.

Радев каза още, че е „през 2023 г. имаме показни убийства, хора са застрелвани в главата по алеите, защото ПП, ДБ и ГЕРБ опитват да овладеят службите за сигурност“.

Радев днес е в Сандански заедно с първата дама – Десислава Радевa. Президентската двойка седна сред публиката на „Пирин фолк“, до кмета на града Атанас Стоянов. Гости са още Неврокопският митрополит Серафим, кметът на Петрич Димитър Бръчков, областният управител Мария Павлова.

„За мен е огромно удоволствие да съм гост на гала вечерта на „Пирин фолк“. Разбрах, че съм първият президент, който идва на фестивала, което за мен е чест и гордост, в този истински български край.

Фестивалът разкрива красотата на Пирин и неговата музика. Автори, музиканти, изпълнители ни правят съпричастни с с историята на този български край и нашата българска идентичност“, каза президентът в приветствието си.

Припомни думите на братята Димитър и Константин Миладинови, че българите изливат своите чувства в песни и в тях намират духовна храна и развлечение.

Източник БЛИЦ

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *