Радев скръцна със зъби на „сглобката“, обяви за недопустимо това, което се случва в центъра на София

България отблизо

„Трябва да се интересуваме от политическите преговори. Няма да дам конкретни тълкувания, защото самите партии мълчат. Но те имаха девет месеца, през които беше ясна датата на оставката. През тези месеци те разпределяха и власт и ресурси, сега всякаква демонстрация на мускули, както и прояви на внезапни изблици на опозиционност не се посрещат добре от хората“.

Това каза пред журналисти президентът Румен Радев, във връзка с преговорите между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ за съвместно управление, цитиран от БНТ.

„Правя консултациите и по въпроса кога да бъде връчен първият мандат. Първо ще говоря с партиите“, допълни Радев.

Относно възникналото напрежение между чужденци в столицата, Радев коментира: „Недопустимо е правителството да не може да гарантира сигурността на българските граждани в центъра на София. Какво да си представим за останалите места в страната? Това кара хората да се съмняват в приказките, че мигрантския натиск е овладян“, допълни президентът.

По думите му той има ограничен избор от няколко човека, между които трябва да избира министър-председател, а той да избере министрите за евентуално служебно правителство.

„Аз трябва с моя подпис юридически да поема някаква отговорност за тях, без да съм ги избирал“, подчерта Радев.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *