Красимир Вълчев: Асен Василев е „Мистър Еврозона“, колкото Ханибал Лектър е „Мистър Човеколюбие“

България отблизо

Асен Василев е “Мистър Еврозона ”, колкото Ханибал Лектър е “Мистър Човеколюбие ”. Обича еврото, само че не и в гарнитура със “зона ”.

 

Това написа депутатът от ГЕРБ Красимир Вълчев. Неговият коментар идва след думи на лидера на ДБ Христо Иванов, който нарече настоящия финансов министър Асен Василев – „Мистър Еврозона“. Иванов изтъкна, че се очаква в края на годината да „има прозорец и България да влезе в еврозоната“.

 

Ето какво още добавя Вълчев:

Това е първият финансов министър на България без каквито и да е бюджетни ценности. Популист, за когото бюджетът е единствено инструмент за купуване на гласове, политически натиск и присвояване.

Първо – през 2021 година, искаше публичен спор и намерено показваше песимизъм. След това стартира скрито да съботира влизането ни в еврозоната – напомпа инфлацията, утежни събираемостта и подвигна недостига.

Това е първият финансов министър на България, без каквито и да е бюджетни полезности. Популист, за който бюджетът е само инструмент за пазаруване на гласове, политически напън и заграбване.

Асен Василев е основата спънка за влизането ни в еврозоната, а отстраняването му от позицията на финансов министър – главната причина (и малка врата – по Христо Иванов) това да случи.

„>

 

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *