Радев с тежка реч пред депутатите: Не предавайте за пореден път българския народ!

България отблизо

Въпреки краткият живот на последните парламенти, всяко начало е заредено с надежди и пред вас се открива възможността да оставите следа в тези трудни за България и Европа времена. Надявам се, 48-ото НС да ни изведе от спиралата на политическа нестабилност. И ключът е във вас. Но е нужен разум, кураж, за да се състави правителство, което да поеме отговорност да управлява във време на тежки изпитания. Това заяви държавният глава Румен Радев в обръщение към народа и народните представители от парламентарната трибуна след откриването на 48-то Народно събрание.

По думите му, всички съзнават, че новият парламент е изправен пред редица предизвикателства.

„Затова и парламентарното време е особено ценно и избирателите ще се почувстват предадени, ако то бъде удавено в скандали. Хората очакват решения в борбата с бедността, високите цени и ниските доходи. А социалната криза неизбежно влече и ръст на престъпността и тук мерките трябва да бъдат решителни и незабавни“, добави президентът.

Радев напомни, че е важно бюджетът за 2023 г. да бъде приет до края на годината.

„Ако това не стане, служебното правителство е готово да внесе проектозакон за държавния бюджет. И ако стигнем дотам, аз ще призова към него да се подхожда професионално, а не предизборно“, каза още той.

Президентът се обърна към депутатите и с призив за сериозни мерки за инцидентите по пътищата и пияните и дрогирани шофьори.

По думите на Радев основен приоритет е националната сигурност.

„Затова и още днес служебният кабинет ще внесе приетата от него програма за приоритетни инвестиционни разходи на Министерство на отбраната. Защото без сигурност няма инвестиции, икономика“, добави президентът.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *