Радостин Василев взривяващо: ИТН не е на Слави! Всички ще отидат при ПП. Ще видите!

България отблизо
Продължавам да разговарям с наши народни представители. Разочарованието към партията е голямо. Страхът – още по-голям. Ще ни последват още хора. Ще видите в следващите дни.

Това заяви пред Българската национална телевизия спортният министър Радостин Василев по повод напрежението между „Продължаваме промяната“ и „Има такъв народ“, оттеглянето на формацията на Слави Трифонов от управляващото мнозинство и отцепилите се от партията депутати.

 

„Час преди да бъде обявена кандидатурата за премиер Пламен Николов, бе съобщен преди мен. На хората по бензиностанции им съобщаваха, че ще стават министри“, посочи още Василев.

 

Той заяви, че е разбрал, че ще бъде издигнат за министър на спорта ден преди кандидатурата му да бъде гласувана в Народното събрание.

 

„Видях как беше избран Пламен Николов, който е превъзходен наш експерт. Той не знаеше час преди да го обявят, че ще е премиер. Разбрах, че ще съм министър ден, преди да бъда избран за министър. Нямаше алтернатива в сектор спорт. Бил съм безалтернативен, най-вероятно. Това да се посочват хора и да не ги познаваш, първият ви разговор да е по телефона, не е сериозно”, обясни Радостин Василев.

„Истината е, че само аз бях министър на ИТН. Довчера ме сочеха като експерт, днес съм обиждан от Тошко Йорданов и Станислав Балабанов. Трифонов наистина беше нещото, което може да ме накара да съм част от партия, но не съм купен“, подчерта спортният министър в оставка.

 

„ГЕРБ никога не ги е интересувал българския народ, а шкафчетата на Бойко Борисов“, каза той по повод внесения от ГЕРБ вот на недоверие. По думите му това е саботаж.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *