Разбра се кой е „идейчикът“ на протеста пред ЦИК. Призовава за гражданско неподчинение и бой с полицията

България отблизо
Протест в подкрепа на машинното гласуване се провежда на паркинга на Народното събрание (бившият Партиен дом), където е и Централната избирателна комисия. Протестът се организира във Фейсбук.

Има засилено полицейско присъствие. Протестиращите скандират „мафия“ и „върнете машинното гласуване“. Искат и извънредно заседание на ЦИК, на което да бъде върнат машинният вот.

 

Георги Георгиев от „БОЕЦ“ призова протестиращите да пробият редицата от полицаи и за кратко протестиращи и полицаи влязоха в сблъсък. Полицията призова протестиращите да се успокоят, а те скандират „мафия“. 

 

ЦИК ще има заседание от 14:30 часа.

 

ЦИК реши на местния вот утре (29 октомври) и на евентуален втори тур гласуването да бъде само с хартиени бюлетини. Това стана вчера по време на заседание на комисията. Причината за това е липсата на решение от Министерството на електронното управление (МЕУ) за удостоверяването на машините. Предложението беше прието с 12 гласа „за“, а двама бяха „против“.

 

Вчера трябваше да има извънредно заседание на Народното събрание, но вместо това на два поредни председателски съвета в парламента беше обсъден доклад на Държавна агенция „Национална сигурност“ (ДАНС) във връзка с машинното гласуване. Информацията от доклада на ДАНС съдържа данни, които предполагат недоверие в изборния процес и компрометиране на машинното гласуване, каза днес председателят на ЦИК Камелия Нейкова.

 

Б.Р.

Георги Георгиев от БОЕЦ е известен с намесата си в повечето „умнокрасиви“ бунтове, борбата срещу „Балкански поток“ и призивите да се гони Митрофанова от България.

 

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *