Рашков след разпита в Прокуратурата: 30-40% от парите за „Хемус” са се насочвали право към хора от ГЕРБ

България отблизо

Между 30 и 40% от парите (70-80 млн. лв.), превеждани авансово на представяли се за строители на АМ „Хемус” са се насочвали към политическа партия ГЕРБ“. Това заяви вътрешният министър Бойко Рашков след разпита в Софийската градска прокуратура по делото „Хемус“ във вторник. 

 

Припомняме, че преди дни това обяви говорителката на СГП Десислава Петрова. По думите й това се налага във връзка с думи на Рашков, казани в ефира на БНР на 23 декември. Петрова цитира и точното изказване на вътрешния министър: „За мен не е тайна къде са отишли тези пари. Внимателно и с интерес наблюдавам реакциите на някои хора, които живо се интересуват и едва ли не очакват по ефира да кажа докъде сме сгигнали, да предприемат едни действия, едни куфари и да заминат я за Дубай, я за някъде другаде”.

 

„От казаното следва, че Рашков разполага с конкретна информация за начините на трансфериране на финансовите средства, като и за нахождението им и крайните им получатели, макар тази информация да не е докладвана от ГДБОП в СГП”, каза Петрова.

 

Тя заяви още, че тези обстоятелства имат не само обществено значение, но са важни и за разследването.

Припомняме, че днес прокуратурата извика на разпит бившия служебен и настоящ министър.

Поводът бе, че той направи разкрития за големи кражби и заяви къде са отишли парите.

Вместо да разследват ГЕРБ, от прокуратурата извикаха на разпит него.

Решението на прокуратурата да извика шефа на МВР Бойко Рашков като ключов свидетел по делото за грабежа на милиони от строителството на АМ „Хемус“, колкото и да е изненадващо, толкова и потвърждава поговорката, че вълкът козината си мени, но нрава-никога.

Хората, които от години следят поведението на държавното обвинение са наясно, че обича да прилага отработената вече схема- за да се запуши устата на някой по даден случай, просто се привиква на разпит и толкова. От там насетне следва предупреждение, че в качеството му на свидетел няма право да коментира подробности. И край – мачът е свирен! Напълно логично е да смятаме, че и в случая с Бойко Рашков ще се постъпи по сходен начин. Ситуацията този път е меко казано по-сложна, тъй като вътрешният министър не е случаен човек.

И не замълча гузно, а каза истината отново.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *