Разкриха грандиозна измама с горивата! Ето защо бензинът е толкова скъп!

България отблизо

На пресконференция на ПП ГЕРБ излезе наяве измама с цените на горивата и стана ясно как българите плащат с 1 лев повече на литър.

В залата влезе Бойко Борисов, който реши да се пошегува с Кирил Петков. Лидерът на ГЕРБ първо побутна с лакът Делян Добрев, като се обърна към него с думите „Не се бутай“, а след това се обърна към журналистите с „Можем ли да запишем отначало“.

 

„През всички години на управлението ни „Лукойл“ е била под контрол на НАП, Агенция „Митници“ и КЗК. Ето защо цената на горивата при по-висока цена на петрола в България се държаха на ниски нива спрямо сегашните, когато плащаме с 1 лв повече за бензин сравнено с м.г. при по-ниска цена на Брент“, каза Десислава Трифонова от ГЕРБ.

И добави: „За 2016 и 2017 г. са установени задължения в размер на 520 млн. на „Лукойл“ и компанията си ги е признала. Това доказва, че компанията „Лукойл“ не е била облагодетелствана от страна на ГЕРБ или че Борисов е водил политика с цел облагодетелстване на компанията“.

Делян Добрев пък от своя страна показа схема сравняваща цените на Урал и на Брент.

„Виждате – преди войната те са равни. Какво се случва от началото на войната – уралският нефт е 30-40% по-евтин от бренда. Нас от началото на войната ни мамят с 1 лв на литър. Цените за горивата в България не паднаха, а точно обратното. Плащаме горива по 3.50 лв. Ето защо твърдим, че има 1 лев разлика, че и повече“, каза той.

Ние предлагаме решения, защото имаме развален механизъм на конкуренция

„Държавата в лицето на БЕХ да конкурира Литанско. Ще купува руски барели, ще плаща 10-20 ст. на Лукойл-Нефтохим. Бех ще получи горивата и крайната себестойност ще е 2.50, а не 3.50 лв. Нарушаваме ли конкуренцията? Не“, каза той.

Източник Блиц

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *