Ренета Инджова: Светът предпочете да има Борисов, а не успешен протест. Протестиращи масово бяха заплашвани и купувани

България отблизо
Общата енергия на протеста беше систематически намалявана, разбивана и купувана. А Борисов още от самото начало показа, че е готов на всичко, за да запази властта. Светът предпочете да има Борисов, а не успешен протест у нас.

Това заяви в първото издание на  „Студио Актуално“  за новата година бившият служебен премиер в 84-то правителство на България, Ренета Инджова. Тя направи анализ на изминалите 12 месеца, като посочи по повод антиправителствените протести, белязали 2020 г., разумното оттегляне на недоволните граждани не би трябвало да бъде осъдително.

„Би трябвало да питате не защо сме на протеста, а защо Борисов не подава оставка. Това е безпрецедентно!

Вие няма да видите по света такъв случай, в който категорично от самото начало оставката е задължителен акт на всяко едно легитимно правителство, ако то не е узурпирало властта, ако не е мракобесно и фашистко“, отбеляза Ренета Инджова.

 

„И слепите, и глухите, и всички, които не знаеха къде е България, разбраха, че има един министър-председател, който пет пари не дава за това, че трябва да си върви“, счита още бившият служебен премиер. Според Инджова съобщенията на прокуратурата по темата със записите и снимките, които се свързват с министър-председателя Борисов, налагат позорно петно върху института на държавното обвинение. „Ако четете какви са основанията и аргументите на прокуроските решения, аз не знам дали ще смятате, че страната се намира в условия на правов ред“, заяви Инджова.

 

„Светът предпочете да има Борисов, отколкото успешен протест. Тези неща са клеймо и на партньорите на нашия премиер. Аз не знам какви още са аргументите, че Борисов е демократ по начина, по който той се справи с протестите; по начина, по който се готви да остане на власт; по начина, по който използва пандемията: всички тези неща говорят, че всичко е в името на оставането на власт“, убедена е Ренета Инджова.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *