Роден астролог: Съдбовни промени през 2024-та – перестройка в САЩ и ЕС

България отблизо

През 2024 година, която ще е под знака на Слънцето, ще станем свидетели на събитията, които ще са показателни по отношение на тенденциите за развитието на цивилизацията ни в следващите 30 години.

За тези, които помнят разпада на социалистическия блок и перестройката, може да се каже, че това е подобен период, съвпадащ на оня, когато се появява Горбачов и говори за промените. Светът вече няма да е еднолично лидерстван от САЩ.

 

Това прогнозира известният пловдивски астролог и изследовател Славчо Митрев, който е и основател на центъра „Астрология за всеки“, пише Флагман бг.

Според него 2024-та ще е трудна година за България. „Разочарованието на хората ще е породено най-вече от ограниченията на сегашните договори и съюзи. Ще ни въведат различни условия, които няма да са от полза на народа“, прогнозира в беседа с астролога Катя Стоева, видеозапис от която е публикуван в YouTube канала на aстрологичния център.

Той намекна, че в отделни периоди от годината, като например през ноември, светът ще е в хаос и отвсякъде ще ни дебат опасности. Това ще е време на големи структурни промени в САЩ и ЕС, което вероятно ще е свързано и със смяна на модела на управление.

„Глобалният свят преживява съперничество между големи сили. Това се изразява в постоянно възникване на горещи точки и конфликти с военни действия, както и във факта, че нито един от тях все още не е завършил с щастлив край, т.е. стабилно примирие с отстраняване на противоречията , които са го породили“, коментира астрологът, който е инженер-физик по образование.

„Слънцето е управител на 2024-та, а това предполага нещата да са свързани с по-голяма устойчивост, постоянство, инертност, но ще продължи тенденцията, свързана с борбата на индивидуалностите, на егото, на властта. Все пак ще се засили и творческият елемент в проявата между хората“, добавя той.

„Темата за раждаемостта и контрола върху нея ще става все по-актуална. Капиталите на световен план търпят преструктуриране, разделяне на по-малки институции, които ги управляват. Ще се развиват информационните системи със страничните ефекти и проблеми, които ще създават, като манипулация и контрол, власт и т.н.“, обяснява Митрев.

„Тенденцията, която ще наблюдаваме през следващите 12 месеца, може да се определи като роене от една ясна пирамидална структура към множество подобни фигурки. Ще продължи да се развива и изкуственият интелект“, добавя той.

Според него връщането на Плутон във Водолей ще е в основата на значими раздвижвания в света. Не че ние като обикновени хора в периферията на една империя ще го усетим, но това ще се почувства макар и със забавяния, изтъкна астрологът.

„Предстоят по-видими и динамични промени. Очаквам сътресения на финансовите пазари и то още от края на тази година и през януари. Това, което се случи през март-юни 2023-та, ще продължи“, уточни той.

Ще се засили напрежението в съществуващи икономически и политически структури, прогнозира Митрев.

„През февруари центърът се измества. Ще е малко по-труден период за променливите знаци, защото в Риби се събират противоречивите енергии на Сатурн с Нептун, Слънцето и Меркурий.

Това ще внесе известни сътресения. За родените в първата десетдневка на Риби, Дева, Стрелец и Близнаци това ще е период, в който ще трябва да се съобразяват с възникналите по-силни и по-слаби ограничения отвън. Те изискват тяхното самовглъбяване или опиране на собствените сили“, обяснява той.

„Марс настига Плутон във Водолей и очаквам да бъде по-динамичен по отношение на конфликтите. Възможни са икономически санкции, ограничения, блокади на пътища и КПП-та“, прогнозира астрологът-физик.

Той предупреждава, че 23-27 февруари ще е напрегнат период.

„Очаквам изостряне на ситуацията. Мисля, че това ще е свързано с украинската криза, която минава на нов етап“, заяви Митрев.

„Процесите в света ще са свързани с преустройство, промяна на съществуващия ред, т.е. едни елементи ще отпаднат и ще възникнат други. Тези конфликти се явяват външният израз на промените и катализаторите им“, обясни той.

„Очаквам в този период трудности в България. Разочарования сред населението заради ограничения, които ще бъдат наложени. Ще станем свидетели на икономически и политически промени. Разделението между управляващите и народа ще се задълбочава“, изтъкна астрологът.

„Март ще започне с спокойно, но в края на месеца ни очаква затъмнение. Енергиите ще са динамични и нещата – много нестабилни. Допълнително ще се пораждат икономически проблеми от паралела между Юпитер и Уран. В периода 23-25 март, когато е затъмнението във Везни и Овен, може да се очакват изблици на недоволство, на конфликти, които обаче ще са спонтанни и хаотични. Тогава има вероятност да стане по-ясна кризата във властта“, прогнозира той.

„Месец април ще е важен по отношение на това да прозрем тенденцията, която започна на 12 януари 2020 г. със съвпада на Плутон и Сатурн. Това е важен цикъл в нашия живот. Става дума за 36-годишен период. Планетите през април-май образуват полуквадрат и тогава събитията ще са показателни по отношение на тенденциите за развитието на цивилизацията ни в следващите 30 години“, подчерта астрологът.

„За тези, които помнят разпада на социалистическия блок и перестройката, това е същият период, съвпадащ на оня, когато се появява Горбачов и говори за промените. Това ще са събития, които вече се загатват. Светът вече няма да е еднолично лидерстван от САЩ, а вече ще бъде оформено като идеология, концепция за т.нар. многополярен мир“, уточни той.

„В средата на април ще се засили изведнъж процесът на дистанциране. Вече се говори за контрол между държавите от ЕС. Това не е случаен момент, а ще е тенденция, която ще се развие през пролетта“, прогнозира Митрев.

Май ще е труден за хората родени между 20 и 30 януари заради това, че Плутон ще навлезе в ретроградна фаза в третия градус на Водолей. В живота им ще има дълбоки промени. Осъзнаването за света ще е свързано със загуби, може да се влоши здравето им. Ще се разрушават съществуващите отношения. В края на месеца ще се успокоят видимо нещата, защото Юпитер ще внесе енергия на благополучие, но то ще е за сметка на други слоеве (б.а. от населението).

„През юни се оформя квадратурата между Марс и Плутон. Може да очакваме изостряне на конфликтите, защото в края на месеца Сатурн отново ще мине в ретроградна фаза. Когато това се случва, обикновено настъпва период на притеснения в глобален план и на индивидуален при определени личности. Това означава, че ще се задълбочат конфликтите“, обясни астрологът.

Според него конфликтът в Украйна в края на февруари и в началото на март ще се обостри, а до края на юни ще мине в една по-затихваща фаза.

„Процесите на успокояване ще започнат през май, защото в този период тече трансформация на държавата. Тя няма да е такава, каквато беше. Тогава нещата ще се изяснят, но процесът на оформянето на статута на Украйна ще продължи и през 2025 г. Ще има една динамика в края на зимата и началото на пролетта, след която нещата ще минат повече на политико-вербалната страна. Дай Боже, да съм прав, за да не загиват толкова много хора!“, добави той.

Ключовата дума за юли е оптимизъм. Планетната двойка Плутон – Нептун, която има 500-годишна цикличност и може да свържем с промяната на нашата духовност, душевност, на възприятията ни за Космоса, за Бог и всичко останало, сега са във фазата на секстила. Изменението върху възгледа за живота като цяло ще се усети. Ще се говори повече за взаимността между хората.

„Към позитивния аспект между Нептун и Плутон през август се появяват два малко напрегнати. Юпитер и Сатурн от секстил преминава на квадратура, която означава, че може да се очаква в разгара на ваканциите обостряне на конфликтите на политически и на социален план. Възможно е възникване на нови ограничения и стремеж за засилване на контрола върху човека“, изтъкна Митрев.

„На 18 септември е Лунното затъмнение. Случайно или не месецът е свързан в началото с влизането за последно на Плутон в Козирог, което означава, че ще се доразруши това, което окончателно не е. Става въпрос за отживелите времето си структури. Едновременно с това наблюдаваме и полуквадрат между Сатурн и Плутон. Свързвам го с промени в САЩ и в Европейския съюз в техните структури основно“, уточнява той.

„Тези процеси няма да завършат през 2024 г. Голямата промяна ще е през 2025-2026 г., но трябва да се очертаят ясно лидерите, които ще изпълнят тези действия. Септември ще е по-труден и конфликтен месец. Не бих се учудил ако има стагнация или рецесия“, подчерта астрологът.

„Ще се засили през есента напрежението между дошлите в ЕС мигранти и местното население, защото икономическите трудности ще доведат до понижаване на стандарта и повишаване на безработицата“, обясни той.

„Октомври ще започне със слънчево затъмнение в 11-ия градус на Везни, а това е свързано с взаимоотношения и конфликти. Месецът ще завърши с опозицията между Марс и Плутон“, заяви Митрев.

„През ноември макар и да не се вижда като точен градус, опозицията на Марс с Плутон си стои. Плутон ще навлезе на 19 ноември отново във Водолей. Всяка подобна проява, която в астрологията наричаме ингресия, е като ключ за енергиите“, добавя той.

„През декември Марс се връща назад към Рак. Затова се очертава есента на 2024 г. да е по-конфликтна. Трансформацията ще продължи и в началото на 2025 г.“, изтъкна астрологът.

„Меркурий ще е ретрограден през април, август и в края на ноември. След юли пък се увеличава броят на ретроградните планети. Тогава е желателно човек да обърне повече внимание на себе си“, каза още той.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *