Ролите се обърнаха: Битките продължават, украинците вече се отбраняват

Свят

Украинските въоръжени сили са отбили атака на руските сили в района на Клещеевка и седем атаки в района на Мариинка.

Както отбелязва в съобщение на страницата във Фейсбук на Генералния щаб на украинските въоръжени сили, през денонощието са възникнали 17 военни сблъсъци, съобщава „УНИАН“. Оперативната обстановка в източната и южната част на Украйна остава тежка.

Което на практика означава, че руските войски вече атакуват, а украинците се отбраняват. Ролите се обърнаха.

„В Бахмутско направление бойците от ВСУ отразили противникова атака в района на Клещеевка в Донецка област. Противникът нанесе въздушен удар в района на Северна Донецка област“, съобщиха от Генералния щаб.

От там допълниха, че в това направление са попаднали под артилерийски и минометен обстрел над 25 населени места.

В Мариинско направление в рамките на 24 часа украинските въоръжени сили отблъснали седем атаки на руската армия непосредствено в района на Мариинка в Донецка област. Освен това руските сили са започнали да възстановяват позиции в района на Новомихайловка в Донецка област. Руснаците са нанесли въздушен удар в района на това селище.

В Купянското направление руските части са нанесли въздушни удари край Синковка, Ивановка, Кисловка, Харковска област, като над 10 населени места са подложени на артилерийски и минометен удар.

В Лиманското направление на въздушни удари от руснаците са били подложени населените места Надежда, Невское, Белогоровка в Луганска област и Спорное, Васюковка в Донецка област, а над 15 населени места са пострадали от артилерийски обстрели.

В Авдеевско направление повече от 10 населени места са били подложени на артилерийски и минометен обстрел, а в Шахтьорско направление руската армия е нанесла въздушен удар в района на Урожайно в Донецка област. Около 10 населени места са подложени на артилерийски и минометен обстрел.

Освен това в Запорожското направление руските сили са нанесли въздушни удари край Ивовой и Работино, Запорожка област, като на артилерийски и минометен обстрел са подложени около 30 населени места.

В Херсонско направление са нанесени въздушни удари по Берислав, Одрадокаменка, Олговка и Лвов в Херсонска област. Руската армия обстрелва с артилерия и минохвъргачки и около 10 населени места.

В Северско и Слобожанско направления руската армия увеличава плътността на минно-взривните заграждения по държавната граница на Украйна. Руската авиация нанася въздушни удари край Леоновка, Черниговска област, Поповка и Пономаренко, Сумска област, а над 25 населени места са подложени на артилерийски и минометен обстрел.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *