Бивше суперченге каза нещо за приватизацията и разтърси ГЕРБ!

България отблизо

Приватизацията в огромната си част е престъпна, но виновни няма да бъдат намерени. Структурите за сигурност бяха умишлено разбити, за да се случи криминалното разграбване на държавата.

Това заяви в ефира на btv Тихомир Стойчев, бивш директор на Централната служба за борба с организираната престъпност, по повод последните обири на банки и търговски обекти у нас.

По думите му сме залитнали да правим звена за вътрешен контрол, а е трябвало да бъдат оставени да функционират, по начина по който ги е заварил прехода. „Те бяха ефективни“, заяви още той.

„Обслужваше се интереса на политическата класа, а не сигурността на обществото. Имаше сектори и се наблюдаваше банковото дело. Службите загубиха своята ефективност. Сектор „сигурност“ се отслаби нарочно“, заяви той.

Попитан за проверката на сделките на приватизацията, Стойчев заяви, че това прилича таксация на дивеча, който правят ловните дружинки у нас.

„МВР прави отчети всяка година, но в същото време се вижда, че престъпността ескалира и се развива. В голяма степен приватизацията у нас бе престъпна. Никой няма да бъде намерен като виновен. Знае се и не за пръв път се прави опит да се обясни на обществото. 2005 година има страхотен обзор за това. Няма да намерят виновни“, заяви той, цитиран от  epicenter.bg. И бе категоричен, че структурите за сигурност у нас нарочно са отслабени, за да се проведе криминалната приватизация.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *