Румен Овчаров каза дали новите управляващи ще се справят и добави нещо важно за ядрената енергетика!

България отблизо

„Ако има нещо позитивно в тези преговори това е, че новите управляващи имат желание да чуват експерти и да вземат решения на база на техните анализи. Това означава, че може да се задържат като правителство и в политиката“, посочи Румен Овчаров.

 

Това заяви бившият министър на енергетиката Румен Овчаров в предаването „Денят на живо“ по Нова нюз.

На въпрос кога затваряме Мариците той отговори: „Животът на 5 и 6 блок не е въпрос, който да коментираме в следващите 20-30 години. По отношение на Мариците няма къде да ходим. Процесът ще бъде икономически. Въглеродните емисии сега са 70 евро на тон. Кой ще ги плаща?

Енергийната криза започна заради политиката на Германия. Решението е балансиран подход. Берлин взе идеологизирано решение. Иска от нас да затворим въглищните си централи, а 30 000 въглищни централи работят в Германия плюс ядрени мощности. Това как ви изглежда?!

Ако се помотаем още малко с ядрените мощности – те ще бъдат спрени“, предупреди Овчаров.

Корнелия Нинова се държа адекватно, но въпреки това имаме резултати, до които БСП никога не е стигала. Нинова направи грешки и аз съм говорил много за тях. Няма вечни победители. Промяната в БСП изтощи левицата и избирателите.

„Партията имаше три изключително важни задачи – преизбирането на Румен Радев (това го направихме), съставянето на правителство и спокойни процеси вътре в БСП“, посочи той.

„Трябва да се признае, че Нинова бе единствения политик, който проведе правилни и спокойни разговори в предишния парламент“, отчете Овчаров.

„Бойко Борисов управляваше всичко в тази държава, без президентството и никой нищо не каза. Какво ще направи Румен Радев в един парламент, в който има шест партии?“, заяви Овчаров на въпрос за голямата концентрация на власт в ръцете на един човек.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *