Румен Овчаров КАТЕГОРИЧНО: Станишев само щеше да пречи на България!

България отблизо

Румен Овчаров коментира злободневната тема с избраният вече водач на листата на БСП за предстоящите евроизбори.

Той заяви в кулоарите на Позитано категорично, че Станишев и неговите приятели не са приятели на България.

„Ние не влизаме в „преброяване на дивите зайци“ – на приятелите на Сергей Станишев. Това го направихме 2014 г. и не вярвам някой в БСП да има желание да повтаря това броене“, уточни бившия енергиен министър.

Румен Овчаров е убеден, че Сергей Станишев нямаше да донесе победата на БСП.

Трябва да признаем, че бившият енергиен министър е прав. Сергей Станишев вече принадлежи към брюкселското статукво. Той защитава хората, които му плащат. На него и не жена му. А чиновниците в Брюксел, на които служи Станишев се опитват всячески да унищожат България.

Само един пример. По заповед на Брюксел, Станишев отдавна говори, заедно с други десни соросоиди, че България трябва да ликвидира своята национална валута лева, и да приеме еврото. Но еврото означава загуба и на последните остатъци от български суверенитет. Защото България вече ще се управлява от така наречената Европейска централна банка/ЕЦБ/. А понеже страните в Еврозоната са много, ЕЦБ ще взема решения в полза на две – три богати западни страни. Останалите ще понасят тежките удари на икономически кризи , на непрекъснато скачащи нагоре цени, и всякакви други капиталистически „благини“.

С други думи, еврото е унищожително за България. Но въпреки това, Брюксел и Сергей Станишев ни го предлагат многократно. Какво е това, ако не слугуване на чужди господари?!

Затова Румен Овчаров казва, че Станишев няма да ни донесе победа. Ще ни донесе единствено повече бедност и разруха. И точно това каза Корнелия Нинова, когато защитаваше кандидатурата на Елена Йончева.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *