Американски генерал в ПАНИКА: Не можем да спрем Русия на Балканите!

Свят

Генерал Къртис Скапароти, който оглавява командването на САЩ в Европа, докара паника в американския Конгрес, като обяви в свой доклад, че влиянието на Русия на Балканите непрекъснато се увеличава през последните месеци и години.

В същото време Скапароти увери политическите лидери на Съединените щати, че американските въоръжени сили в региона са на „най-високо ниво на готовност“, откакто той пое командването преди три години, съобщават осведомителните агенции, цитирани от „Фокус“ и blitz.bg.

Според командващия, готовността на американските сили е „значително по-висока“ от преди три години. Той обяснява това, както с увеличеното финансиране, така и с променения фокус на Министерството на отбраната, тъй като сега готовността на силите в европейския регион е основен приоритет.

Генералът отбеляза, че е загрижен от бързите темпове на руската програма за военна модернизация. В същото време той вярвал, че силите на САЩ и НАТО на източната граница на Европа, значително надхвърлят силите на руската армия. И Русия можела бързо да бъде победена, ако Москва предприеме агресивна атака срещу балтийските или балканските региони.

Натовските подразделения, които служат в близост до руските войски край източната граница докладват, че често се сблъскват с „много агресивни” стъпки на руските си колеги. „Понякога това ме притеснява много“, каза Скапароти. Генералът не уточни от какви конкретни руски стъпки се страхува. Той просто повтори мантрата за дейността на Русия в Черно море, където се появила най-голямата група от руски кораби през последните 15 години.

Не знаем дали американският генерал наистина си вярва, че силите на САЩ и НАТО, които в момента са близо до границите на Русия, надхвърлят силите на руската армия, която е дислоцирана в тези региони. Защото Русия досега многократно показа превъзходството както на своята армия, така и на своите въоръжения пред тези на САЩ. Не знаем дали наистина си вярва, че САЩ могат да победят руската армия на нейна територия. Но ако си вярва, това означава само, че много малко е чел и много малко поуки е извлякъл от историята.

Защото американската армия е силна, само когато бомбардира от въздуха или от далечно разстояние, държави, които нямат добра противовъздушна отбрана и не могат да отговорят адекватно на такива пиратски действия. Нека му припомним, че Русия не е от тези държави. Нейната противовъздушна отбрана е концентрирана в непробиваем ракетен купол, който няма аналог в света, включително и в САЩ.

Генералът сигурно е забравил и че САЩ живеят върху буре с барут. На територията, на която е съсредоточена 85% от населението на страната, има гигантски земетръсни разломи, които лесно могат да бъдат активирани, без дори да се използва ядрено оръжие. И възникналите опустошителни земетресения, без да споменаваме за супервулкана Йелоустоун, ще заличат цялата страна за броени часове.

Така че, вместо да си мерят силите с  Русия, за военните и цивилни власти на САЩ ще е хиляди пъти по-добре, ако потърсят помощ от Русия за справянето с тези огромни проблеми, които заплашват самото съществуване на конгломерата, наречен Съединени американски щати. Защото дори повечето от американските учени са убедени, че без помощ от Русия и Китай, те няма да могат да се справят с надвисналата върху страната им опасност.

Защото дрънкането на оръжия не е помогнало на никой. Горделивостта не е помогнала на никой. Алчността да завладееш света също не е помогнала на никой. Затова нека се смирят и спрат да тикат света към Апокалипсиса на Трета световна война. Понеже, в противан случай, няма да има спасение за тях.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

1 thought on “Американски генерал в ПАНИКА: Не можем да спрем Русия на Балканите!

  1. ЯНКИ ИЗНАСЯЙТЕ СЕ ОТ ЧЕРНО МОРЕ ДОКАТО НЕ СЕ Е СЪБУДИЛА РУСКАТА МЕЧКА ОТ ЗИМЕН СЪН !АКО НЕ ИСКАТЕ ДА ИЗЛЕТИТЕ НАПРАВО В КОСМОСА !

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *