Румен Овчаров РАЗГРОМИ манипулациите по отношение на Русия: Ето истината, която той обяви!

България отблизо

Членът на Националния съвет на БСП и бивш енергиен министър Румен Овчаров заяви в сутрешния блок на Българската национална телевизия, че България с лека ръка е пропуснала сериозни възможности за реализиране на енергийни проекти, които са от изключително голямо значение, както за България, така и за Русия.

Никой не обърна внимание, не се е замисли и не дискутира в медиите, защо руският премиер Дмитрий Медведев дойде в България с такава сериозна делегация. Тя включваше един вицепремиер, четирима министри на най-важните министерства – икономическите, включително енергетиката, двама шефове на ключови компании – „Газпром“ и „Росатом“, един заместник-министър и един шеф на национална агенция.

На практика пропуснахме едно такова сериозно посещение, което открива пред нашата икономика големи възможности за ускорено развитие и увеличаване доходите на хората в страната, заяви категорично Румен Овчаров, цитиран от news.bg.

Според него, Русия продължава да търси вариант да транзитира газ през България. Ние имаме гарантирани определени плащания от страна на Русия до 2030 г. за транзита, посочи Овчаров. Той призова да бъде направен ясен разчет за ползите от преминаването на „Турски поток“ през България, за да се видят огромните плюсове на руско-българските енергийни проекти.

Ако ние продължаваме да се бавим и да неглижираме съвместните с Русия енергийни проекти, доставките на газ през Украйна за България може да спрат и преди да заработи „Турски поток“, предупреди Румен Овчаров. Експертът все пак изрази увереност, че политическият разум на българското правителство, в случая ще надделее.

Румен Овчаров отново се застъпи за изграждането на АЕЦ „Белене“. Според специалистът, България има нужда от тази нова мощност. И това се доказва от бързото строителство на атомни електроцентрали в нашите съседки Румъния и Турция. Още повече, АЕЦ „Белене“ ни е необходима като спасение, и защото бъдещето на въглищния сектор остава неясно, с новите ограничения, които се поставят от Европейския съюз и други международни организации, във връзка с настъпилите глобални климатични промени на планетата.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *