Румен Овчаров разкри какъв е ключът за решаване на протестите и кой стои зад атаката срещу него!

България отблизо

Нямам 16 млн. лв. да платя присъдата. Затова съм в студиото, защото прокуратурата изобщо не е права.

От 100 заека кон няма да се получи, от 100 обвинения – няма да се получи свястна и законова присъда. Прокуратурата се наема като говорител от последна инстанция. Аз съм осъден, че като министър не съм упражнил контрол над наемите. Присъдата ми е абсурдна и поръчкова.

Това стана ясно от думите, които изрече пред btv бившият енергиен министър Румен Овчаров.

„Като министър, аз нямам право на контрол над договори, по които министерството на енергетиката не е страна. Това го потвърди дори сегашният министър на енергетиката Теменужка Петкова. Абсурдното е, че наемът, за който ме търсят, е платен. Затова сто процента съм сигурен, че съдът изпълнява поръчки. Всеки министър може да бъде поръчан и осъден.Но никой министър не може да контролира наеми, които трябва да се плащат по договори, по които министерството на енергетиката не е страна. Изплащането на тези наеми вече е работа на Националната агенция по приходите, защото всички договори за наем отиват там.

Румен Овчаров коментира и ситуацията около протестите, които продължават вече почти месец. Той смята, че БСП е ключът за решаването на тази ситуация. Според него, ако десните от „Демократична България“ обединят усилията си с БСП, както е станало на миналите избори за кмет на София, то протестите досега ще имат успешен завършек. Лидерът на БСП Корнелия Нинова многократно показва, че партията подкрепя протеста, но на терен нещата не се случват, понеже лидерите на десните не задават на своите симпатизанти тон за сътрудничество с левите сили в България и с БСП като най-ярък представител на лявото в страната.

Що се отнася до приказките за вътрешно разцепление на партията, Румен Овчаров припомни, че още Жан Виденов се е опитал да овладее партията, след това Сергей Станишев опитал да я подари на ДПС, но и двамата не успели в тези си начинания. Няма да успее, според Овчаров и Кирил Добрев, който се мъчи да ги замести в овладяването на БСП, но също много неуспешно.

Ето защо, според бившия енергиен министър, Бойко Борисов може да спи спокойно. Кирил Добрев е малък, за да го поръча, макар че Делян Пеевски стои зад него, както и Георги Гергов“, каза още Овчаров и сподели, че атаката срещу него идва и от Иван Гешев.

Припомняме, че специализираният наказателен съд наложи наказание „Лишаване от свобода“ за срок от 2 години с 3-годишен изпитателен срок на бившия министър на икономиката и енергетиката Румен Овчаров. Наказание, което според бившия министър е напълно неоснователно и поръчково.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *