Румен Петков попари Борисов: Правителството лъже! Сделката за Ф-16 да се отмени незабавно!

България отблизо

Правителството откровено лъже за посочената цена от 2,2 млрд, тъй като заедно с параметри, като ДДС, например, цената за изтребителите става 2,7 милиарда лева.

Това обяви на пресконференция, лидерът на АБВ Румен Петков, след заседание на Националния съвет на партията.

АБВ настоява за незабавен мораториум  върху сделката за американските самолети и нейното окончателно отменяне.

По думите на Румен Петков, 30 наши изтребителя, в момента могат да бъдат вдигнати във въздуха, с по-малко средства от предвидените за новата доставка от САЩ. Затова правителството трябва да спре да лъже, категоричен беше той.

„Самолетите, които купуваме, са невидими, защото никой не ги е виждал. Българинът трябва да знае, че всяка резервна част, която внасяме след това, ще бъде с плащане на мита. Това ще оскъпи изключително много поддръжката. Българинът трябва да знае, че единственият ангажимент на нашите партньори е да докарат тренажори. Друг ангажимент към нашата икономика те нямат. И никой не бива да очаква да имат, защото това е политиката на САЩ. Няма заради нашите 8 самолета да променят политиката си„, обясни Петков.

В контекста на обявеното, че предложението за Ф-16 е направено от експертна група на ВВС, Румен Петков настоя за обявяване на имената на въпросните експерти.

В четвъртък АБВ организира дискусия за българските ВВС./news.bg/

istinata.net

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *