Михаил Константинов обяви: Машинното гласуване е подигравка с хора като баба Гинка!

България отблизо

Индийците имат най-голямата демокрация в света и са неграмотни. Те просто не работят с химикалки, затова имат машинно гласуване. Имат устройство и картинки. Работата на партиите и кандидатите там е да разкажат кой символ да натиснат.

Това каза в ефира на Канал 3, математикът Михаил Константинов.

В момента както е написан изборния кодекс, лишава огромна част от българското население от право на глас. Написано е, че от догодина ще се гласува само машинно. Няма как да се гласува само машинно. Представете си баба Гинка от село Гинци, тя отива да гласува и хоп, няма хартия и не е ясно какво ще прави. Има хора, които няма да го направят изведнъж и това е подигравка с тях и правото им на глас, добави Михаил Константинов, цитиран от blitz.bg .

Нима М. Константинов иска да каже, че огромна част от българското население е неграмотна?! Тогава къде отиват хвалбите на неговия гуру Борисов, който приказва навсякъде, че той направил хубаво образование, ама комунистите го разрушили?! Или, когато е удобно за ГЕРБ, математикът говори, че всички в България са образовани. А когато това не е удобно, се оказва, че „огромна част от българското население“ е неграмотна.

Но това, както и да е. Защото има и друго. Големият математик откровено си противоречи. Веднъж казва, че индийците са неграмотни и затова имат машинно гласуване, после плаче, че баба Гинка, която вероятно също е неграмотна, нямало да може да гласува с машина. И така възниква въпросът, на кое от твърденията му всъщност да вярваме?!

А истината е много проста. Машинното гласуване е лесно и удобно, става бързо, евтино е, понеже не се хаби хартия. И най-важното е, че там не пипа човешка ръка. И възможността за манипулации се ограничава до минимум. И хакери не могат да проникнат в машините, защото те не са свързани с компютри и нямат връзка с Интернет. Машините са простички устройства, а не изкуствени интелекти, за да бъдат хакнати. На всичко отгоре, машините пазят в паметта си секционните протоколи. И ако възникне грешка, веднага може да се сравни хартиения протокол с машината. Има само едно условие. Просто трябва навреме да се обучат секционните комисии и да се проведе мащабна разяснителна кампания за българските гласоподаватели.

Но кой знае защо, за евровота, машините пристигнаха  в секционните комисии броени часове преди изборите. Та не само нямаше време да се обясни на секционните комисии как става гласуването, но дори едва стигна времето да се инсталират машините. Защо ГЕРБ закъсняха толкова, а сега се мъчат и законово да изхвърлят машинното гласуване от Избирателния кодекс? Ами много просто. Защото машинното гласуване вещае огромно поражение за Борисов и ГЕРБ. Понеже избори, които ще отразят реалната воля на българските граждани, ще счупят ГЕРБ. И от партията на Борисов няма да остане и помен. Също както изчезнаха СДС, НДСВ и т.н.

Но както неведнъж сме казвали, никой не може да управлява вечно. И Борисов не може. И ГЕРБ не може. Така е при демокрацията. А те се правят на големи демократи. Е, щом е така, време е да си ходят. В политическото небитие.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

3 thoughts on “Михаил Константинов обяви: Машинното гласуване е подигравка с хора като баба Гинка!

  1. „Великият“ математик пак демонстрира колко му е сладко и в екстаз „облиза“ ГЕРБерастките задници!!! Пфу-у-у-у, отвратителна мижитурка,

  2. Константинов е Идиот! 2,5-3 милиона компютърно грамотни българи в страната и чужбина не могат да гласуват защото са далеч от Избирателните си Секции??? Константинов мисли как ще гласува баба Гинка от село Гинци??? Къде се раждат тези Идиоти???

  3. Г-Н КОНСТАНТИНОВ,НЕ ВИ ВЯРВАМ….ВИЕ ЛЪЖЕТЕ С ЦЕЛ ЛИЧНИ ОБЛАГИ …..ВЪВ ВАС НЯМА ЧУВСТВО ЗА ЧЕСТ И ДОБЛЕСТ.ГОТОВИ СТЕ С „ТАРИКАТЛЪЦИТЕ“ СИ ДА ЗАТРИЕТЕ ДЪРЖАВАТА…И НАЙ ОБИДНОТО Е,ЧЕ ИСКАТЕ ДА НИ ИЗКАРАТЕ ЗА НЕНОРМАЛНИ !!! НЕ, НИЕ СМЕ НОРМАЛНИ…ВИЕ СЕ ВОДИТЕ ПО АКЪЛА НА НЕНОРМАЛНИ И ПРОСТИ РОДООТСТЪПНИЦИ……НЯМА ПО НИСКО СТЪПАЛО , ОТ ТОВА ДО КОЕТО СТЕ СЕ ДОКАРАЛИ….И НЕ СИ ПОЗВОЛЯВАЙТЕ НИКОГА ПОВЕЧЕ ДА ОБИЖДАТЕ С НЕПРИЛИЧНИ ЕПИТЕТИ ВЪЗРАСТНИТЕ ХОРА …. И ВИЕ НЕ СТЕ МНОГО ПО МЛАД….ЗАБРАНЯВАМ ВИ …………………

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *