Румен Радев връчи третия мандат на БСП! И видео!

България отблизо

Президентът връчи третия мандат на БСП. Той беше приет от депутата от председателя на ПГ на БСП Георги Свиленски.

„В изпълнение на Конституцията на Република България възлагам на БСП да посочи кандидат за министър-председател. БСП успя да запази добрият тон в една сложна ситуация. Показахте, че можете да търсите консенсуса и да работите с останалите политически групи. Вярвам, че ценностите, които обединяват хората от левицата – солидарност, свобода, равенство, са ценностите, които обединяват и всички нас.

Георги Свиленски получи мандата за съставяне на нов кабинет от Румен Радев . Това разкри председателят на БСП Корнелия Нинова. Свиленски е председател на парламентарната група на партията и така е по Конституция, поясни тя.

На въпрос кой ще бъде предложен за премиер Нинова заяви: „За премиер ще си говорим по-късно, след като получим мандата от президента”.

„Имаме 7-дневен срок за представяне на име на премиер, а след това има повече време за създаване на кабинет”, заяви още Нинова. „Ще се постараем на преговорите – имаме добра основа за преговори, имаме програмата, изработена преди две седмици“, добави тя.

Нинова потвърди, че кандидатурата за премиер трябва да дойде от най-голямата парламентарна група – „Продължаваме Промяната”.

Тя беше категорична, че БСП е била социалният стълб на това правителство и даде заявка, че ще бъде такъв в преговорите за нов кабинет с третия мандат.

 

Вижте видеото:  

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *