Румен Радев даде заявка за участие в управлението на страната!

България отблизо

„Известно е, че дори да обърнете гръб на политиката, тя се интересува от вас“.

Това заяви президентът Румен Радев в обръщение към народа по повод началото на новия политически сезон.   „България се управлява повече през телевизиите, отколкото през институциите. Скалъпени интриги засенчват фундаменталните проблеми на обществото.

Страната се нуждае от идеи, а се дави в скандали.

Оставките вече не са решение, а бягство от реалната отговорност.  Проблемът в държавата е системен. Нов изборен цикъл в непосредствено бъдеще няма да отвори нова перспектива.

Отговорното поведение диктува управляващата коалиция да се фокусира върху най-важните проблеми на обществото – бедността, несправедливостта, демографската криза и корупцията „, добави още президентът. „Гражданите очакват ускорено изграждане на убедителна алтернатива на сегашното управление.  Предстоят ни месеци на политическо усилие, в което всички граждани и политици имат своя дял. Онези, които не поемат своята част от отговорността, обременяват с нея всички останали.

 Авторитаризмът не е бъдещето на България.

Ако политическата класа е неспособна да се справи с проблемите, българите ще бъдат принудени да открият нови пътища за тяхното решаване. Ще вложа своите сили в диалог и сътрудничество с вас и извеждането на страната към нова перспектива на развитие“, коментира Румен Радев.

Tagged

7 thoughts on “Румен Радев даде заявка за участие в управлението на страната!

  1. Радев е последната сламка, за която се хваща статуквото, за да се спаси! Но да се оправи България, трябва да започне начисто! Това означава Народен трибунал! Ако не – Радев ще изгори от народната ярост! И това господарите му отвъд океана много добре го знаят!

    1. Радев няма да изгори от народната ярост, защото нищо не е направил на народа!

  2. Да, трябва Народен съд. И на това ще му дойде времето. И мисля, че Радев ще инициира нещо подобно. Само че по законов път. Ще видим.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *