Томислав Дончев шашна: Има сходство на позициите ни с Румен Радев!

България отблизо

Няма да репликирам Нинова, защото тя няма да има възможност да отговори. Несправедливо е. Нея я включвате от подножието на Бузлуджа, мен можеше да ме включите от връх Мургаш, нямаше нужда да идвам до студиото.

 

Това заяви Томислав Дончев, зам.-председател на ГЕРБ в „Панорама“ по БНТ.

Припомняме, че преди него Нинова бе включена директно от Бузлуджа и заяви кое е взело главата на Кирил Петков.

Запитан радва ли се ГЕРБ, че ще има избори, той отвърна: „Не знам защо решихте, че избори са повод за радост. Те може би са за тези гилдии, които виждат шансове за приходи, но нито за политиците нито за хората са повод за радост. Чисто партийната полза не предполагаше да се правят избори веднага.

И добави: „Най-хубаво бе „Промяната“ да продължи още за да видим всичките й измерения. Щеше да е опасно обаче за републиката и икономиката. Това правителство се самосвали, то беше несъстоятелно от гледна точна на това да свърши нещо. На мен ми е чудно как някой може да се оплаче от опозицията. Щом губиш мнозинство в зала, губиш шанса за правителство“.

„Чух, че докладът съдържал идеи да се възстановят отношенията с „Газпром“. Аз го прочетох. Имам известна грамотност по темата. Докладът казва друго – изследва събитията, свързани със спиране на доставките. Възмутително е, че ние продължаваме да купуваме руски газ на по-висока цена през посредници, които е видимо, че са свързани с „Газпром“, каза още той.

„Не разбирам тази позиция. Цената е 30% по-висока от тази на „Газпром“. Газът се е вдигнал 10 пъти за една година, не казвам, че е заради последното правителство. Може би вината му е 1/3. Как така „Булгаргаз“ продава един газ евтино и после от същата фирма го купува скъпо“, добави Дончев.

„Русия е особен казус в родната политика по отношение на емоционалните полярни чувства, които предизвиква у нас. Кой ще управлява България трябва да се решава само от българските граждани. Всичко зависи от това колко умни са хората и колко мъдри са политиците. Война до границите ни иначе винаги е опасност„, уточни той.

Запитан дали ГЕРБ вече обича президента Румен Радев, Дончев отговори: „Ако виждате сходство в позициите ни с Радев, отдайте го на загриженост относно проблемите на България. Не мисля, че трябва да натоварваме отношенията между институциите с емоционални категории като любов, симпатии и т.н“.

Ще отчетем успех, ако сме първа политическа сила, но хората преценяват. Суверенът ще се произнесе. Ще направим силна кампания с опит да докажем на българите път, посока, спокойствие и възможност за справяне с кризите. Идат месеци на изпитания„, каза още той.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *