вторник, април 23, 2024
Начало > България отблизо > Румен Радев индиректно към ИТН: Политиците трябва да слушат народа, а не обратното!

Румен Радев индиректно към ИТН: Политиците трябва да слушат народа, а не обратното!

България отблизо

Народът е съдникът на всички политици и цялата политика и трябва да покаже в каква посока ще се развие страната ни. С общи усилия, с непреклонност, с настойчивост ние поемаме по нов път, по който няма да допуснем да бъдем лъгани, ограбвани и ще знаем, че това, което изработим, ще бъде вложено в просперитета на България и нашите деца.“

С тези думи президентът Румен Радев е приветствал жителите на Неделино, където е бил на посещение в навечерието на 20-ото издание на Националния фолклорен фестивал за двугласно пеене и народна песен, който ще се състои в началото на септември с международно участие.

Държавният глава е бил посрещнат с изпълнение на традиционния неделински двуглас, с който градът е прочут и извън пределите на България.

„Когато човек дойде в Неделино, няма как да не се чувства горд, че е наследник на нашите деди, които векове наред са отстоявали българщината, нашите традиции, вяра, дух и път към бъдещето. Вие съхранявате стремежа на българина към свобода, справедливост и по-добър живот„, обърнал се президентът Радев към жителите на града.

Той подчерта, че именно като носители на ценностите – свобода и справедливост – българите трябва да покажат правилната посока за развитие на страната.

„Важно е не политиците да ви казват какво да правите, важно е политиците да слушат вие какво искате, да чуват как вие виждате бъдещето на България“ – обяснил Румен Радев.

При последвала среща с Боян Кехайов – кмет на град Неделино – били обсъдени възможностите за развитие на общината, включително бил поставен въпросът за изграждане на пречиствателна станция за града, както и необходимостта от справедливи критерии за реализация на проектите за водоснабдяване в малките населени места.

Едно от тях – село Смилян, президентът Румен Радев посетил малко по-късно през деня, като там се с негови жители и разгледал читалище „Проф. д-р Асен Златаров 1927“ и етнографската му сбирка.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *