Румен Радев МОЩНО: Ще направим България социална и демократична страна!

България отблизо

Убеден съм, че рано или късно, България ще се превърне в място, където нашите млади поколения да искат да учат, работят и да живеят.

Това заяви държавният глава Румен Радев, на среща в Берн, с представители на българската общност в Швейцария, съобщиха от пресцентъра на президента.

Но за да успеем да създадем висок стандарт и добри условия на живот, за днешните и за бъдещите поколения, в глобалния свят, са нужни общи усилия. На всички граждани, независимо дали са в България или в чужбина, посочи президентът.

И продължи в същия дух: 

Трябва да изградим истински демократични и ефективни институции, прозрачна и справедлива обществена и бизнес среда, както и сплотено и солидарно общество в нашата страна. По думите на държавния глава, много българи работят в международни организации, в банковия сектор, медицинските услуги, сферите на компютърните технологии, културата, изкуството и науката в Швейцария и тяхната помощ е от съществено значение за развитието на България и на българо-швейцарските отношения.

„С вашия ценен опит за развитието на технологиите, науката и изкуството можете да бъдете изключително полезни. Знайте, че разчитаме на вас“, подчерта Румен Радев.

“Благодаря ви, че не забравяте корените си, че пазите връзката с нашата родина, и съхранявате национално самосъзнание и чувство за общност. Това намира израз в откриването на български училища в редица швейцарски градове“ заяви още президентът и открои ролята на българските църковни общини „Св. Георги Победоносец“, „Рождество Христово“ и други граждански сдружения, които пазят фолклорните ни традиции.

В отговор на въпрос дали ще наложи вето на поправките в Изборния кодекс, президентът подчерта, че е възложил на своя екип да проучи внимателно предложените изменения.

Това е изключително важен закон, от него зависят устоите на нашата демокрация“, коментира президентът и подчерта, че решението му по направените промени в Изборния кодекс ще бъде в интерес на обществото.

Това е Румен Радев, такъв какъвто сме свикнали да го виждаме. Президент, който се грижи за своя народ и своята родина винаги, където и да се намира. Решението ме, че трябва да създадем нова България, която да е истински социална и демократична държава, която се грижи за всички членове на обществото, намира отзвук в сърцата на милиони българи в страната и по света.
Затова си струва, не само да подкрепяме Румен Радев, но и да се борим заедно с него за постигането на тази велика кауза. Каузата на свободна, социална и демократична България.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *