Румен Радев: Не се предавам, когато каузата е българският народ!

България отблизо

„За пет години с Илияна Йотова успяхме да утвърдим президентската институция като стълб на държавност и стабилност. Не се поддадохме. Защото тук са моите учители. Те са ме учили, както и моите родители, както и всички вас – трудовите честни хора на Хасково, да не се предавам, когато каузата е за българския народ“.

Това заяви президентът Румен Радев пред съгражданите си в Хасково, съобщиха от Инициативния комитет на кандидат-президентската двойка. „Не ви предадохме и бяхме заедно с вас, когато спирахме лобистко законодателство, когато призовавахме към събуждане, за отхвърляне на властта, чрез заплахи, лъжи и манипулации, когато обединявахме около значими каузи, когато показвахме, че може да има друг честен прогресивен път за България. И днес България се променя“, допълни Радев. Той подчерта, че е изключително важно на изборите хората да гласуват, защото залогът е голям. „Залогът е бъдещето на България“, категоричен е президентът. Ние сме показали, че работим за обединение около ценностите, завещани ни още от нашите предци – свобода, справедливост и солидарност, около честен труд, лоялна конкуренция, защита на собствеността и на правата на хората, около възможност за развитие на всеки талант да остава тук, в държавата“, каза още той.

„Няма нормална демократична уважаваща себе си държава, която да търпи това позорно явление купуване на избори. Категорично трябва да дадем отпор, като общество. Нямаме бъдеще с купуване на избори. И ние ще се борим до край с това грозно уродливо явление“, коментира Румен Радев.

„Къде отиде богатството на България – този отговор дължат нашите опоненти! Докато българите на площадите на протеста си искахме държавата, някой е реализирал своите схеми, 60 млн. лв. от нашите пари са отишли в неизвестни джобове.“ С тези думи вицепрезидентът Илияна Йотова приветства симпатизанти в Хасково. „България ще бъде нова – това ви обещаваме днес! Българите се събудихме и сме готови да си върнем държавата от лапите на мафията. България ще бъде на непримиримите, смелите, грамотните, отговорните, а не на калинките и безкнижниците“, изтъкна Йотова.

Тя благодари за подкрепата и доверието през изминалите пет години. „Смело продължаваме напред с президента Радев, защото вие сте до нас, подкрепата ви ни дава сили. Няма да ви предадем“, обеща Илияна Йотова.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *