Румен Радев обясни ще прави ли военен преврат и защо. Вижте изказването му!

България отблизо
Ако има заплаха за обществения ред и демокрацията в страната, тя не идва от Българската армия, а от онези политици и институции, които правят така, че морал и закон все повече да се раздалечават.
Дебатите за военен преврат са нелепи и абсолютно излишни, заяви президентът Румен Радев в Ямбол днес. Така той отговори на премиера Борисов за думите му за военна диктатура.

„Честта, достойнството и конституционният ред са присъщи на Българската армия, но за съжаление, не и на българската политика и ако има заплаха за обществения ред и за демокрацията в страната, тя не идва от Българската армия, а от онези политици и институции, които правят така, че морал и закон все повече да се раздалечават“, каза Радев.

 

Той призова в навечерието на светлите празници да бъдем „по-обединени и по-смирени“. Смирението също означава човек да не надхвърля оградата на собственото си понятийно пространство, защото много лесно може да настъпи мини, подчерта Радев.

Освен това призова политическите си врагове да се запознаят с Конституцията на България и тогава да внасят смут и несигурност у хората.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *