Борис Михайлов след нападките: Давам Тома Биков и Томислав Дончев на съд! Говорят наизуст и клеветят цялото служебно правителство

България отблизо

ГЕРБ ми нанасят репутационна щета и ще търся правата си в съда. 

Това заяви на брифинг новият директор на Държавен фонд „Земеделие“ Борис Михайлов.

„През 2004 г. се опитах да намаля корупцията в данъчната система, благодарение на което бях арестуван“, допълни той.

Михайлов отговори на обвиненията на ГЕРБ, които по-рано го обвиниха, че е документен и данъчен измамник.

След като днес за пореден път се опитвам да намаля корупционните схеми във Фонд „Земеделие“, отново ГЕРБ ме атакуват и ми нанасят репутационна щета. При всички положения всички дела, които спечелих дотук, са ясно доказателство за моята невинност, подчерта Борис Михайлов.

Той посочи, че с интерес ще следи как някои „господа“ от ГЕРБ ще се защитават в съда в бъдеще.

„Оттук-нататък ще си търся правата в съда“, закани се Михайлов.

 

Директорът на Фонд „Земеделие“ не е осъждан, обвиненията на ГЕРБ са политическа форма на зловредие, заяви на брифинг говорителят на служебното правителство Антон Кутев.

Според него Тома Биков и Томислав Дончев от ГЕРБ много добре знаят какви са били съдебните саги на настоящия шеф на ДФЗ Борис Михайлов.

Доколкото видях записа, Тома Биков с мълчаливото съдействие на Томислав Дончев са задали един куп въпроси, на които те очевидно имат отговор. Въпросите касаят шефа на Фонд „Земеделие“ и това дали срещу него са водени дела, дали е бил следствен и т.н. Те много добре знаят от това, което казват, каква е истината. Да, срещу него са водени дела, те знаят и кога са водени – през 2008 г., уточни Кутев.

Говорителят на служебното правителство Антон Кутев представи пред медиите документ от СГС, според който наказателното производство срещу Михайлов /вдясно/ е прекратено.

Той подчерта, че Борис Михайлов не е осъждан и потвърди това с документ от Софийски градски съд, в който е записано, че наказателното производство спрямо настоящия директор на ДФЗ се прекратява.

„През 2013 г. г-н Михайлов завежда дела срещу Прокуратурата по този казус. Делото продължава година-година и половина и на 26.11. 2014 г. на втора инстанция Софийският апелативен съд издава решение, с което съдът решава, че осъжда Прокуратурата да плати една доста сериозна неустойка на г-н Михайлов за това, което му е било причинено преди това. Става дума за десетки хиляди левове. Тази сума е голяма за такъв вид изпълнение, защото наистина са настъпили вреди“, подчерта говорителят на служебния кабинет.

Антон Кутев показа и изпълнителен лист от 19 август 2015 г., който осъжда ПРБ да изплати 45 000 лв. на Борис Михайлов.

Последното нещо, което стои при мен като документ, е от Софийския районен съд, който е от дата сегашна, в който пише, че г-н Михайлов не е осъждан. Свидетелство за съдимост. Всички тези неща колегите от ГЕРБ ги знаят. Те много добре знаят, че са водени дела, които са завършили с оправдателна присъда. Те много добре знаят, че след това г-н Михайлов е осъдил Прокуратурата и е получил неустойки, добави той.

Кутев подчерта, че обвиненията, които ГЕРБ хвърлят, са политическа форма на зловредие.

„Те просто се опитват, нямайки други инструменти, да накалят когото могат. Хубавото в случая е, че не са избрали верния човек. Пожелавам им следващия път да са по-старателни в опитите си. Това не е пит да бъдат полезни“, подчерта говорителят на служебното правителство.

 

Г-н Михайлов действително е попаднал в някакво разследване, когато г-н Борисов е бил главен секретар на МВР, а Филчев е бил главен прокурор. Направили са някаква акция, обвинили са една група хора, след което те са го обжалвали и съдът ги признава за невинни. Михайлов съди прокуратурата и не само доказва, че е невинен, но освен това осъжда държавата да му плати обезщетение затова, че е набеден“, коментира пред Mediapool земеделският министър Христо Бозуков. Той вече е провел разговор с Борис Михайлов.

Припомняме думите на Томислав Дончев и Тома Биков днес.

„Ще дадем кратка информация и няколко въпроса“, с тези думи кандидат-депутатът от ГЕРБ Тома Биков започна извънреден брифинг на партията, на който присъства и бившият вицепремиер Томислав Дончев.

 

„През 2008 година срещу лицето Борис Давидов Михайлов е внесен има обвинителен акт за документни данъчни измами. Този обвинителен акт е срещу него и още шест човека. Обвинението е за участие в организирана престъпна група, действала в перисоа 2001 – 2004 година.

Лице със същите имена е задържано в ОПГ, източила 15 милиона ДДС през 2014 година. Въпросното лице в било задържано в качеството му на директор на данъчното управление в столичния района „Овча купел“, това заяви Тома Биков от ГЕРБ.
От думите му стана ясно, че тогава е установено, че лицето е плащало на лица да регистрират фирми с фиктивна дейност на тяхно име с цел данъчни измами. В групата са участвали и данъчни служители, които са съдействали за връщане на ДДС и извършването на измами с ДДС.

„Аз имам само един въпрос. Лицето Борис Михайлов – разследван, арестуван, съден, същият ли е, който на 10 юни тази година, е назначен за изпълнителен директор на Държавен фонд „Земеделие“, каза на свой бившият вицепремиер Томислав Дончев, отправяйки въпрос към служебния кабинет, назначен от президента Румен Радев.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *