Румен Радев от хижа „Алеко“: Няма да позволим на Ганьовците да убиват българите! Искаме по-добра и справедлива България!

България отблизо

Днес Румен Радев заедно с Илияна Йотова изкачват Черни връх, давайки старт на кандидат-президентската си кампания.

Походът стартира от хижа „Алеко“ на Витоша, където се събраха стотици хора, които също се включиха в изкачването.

 

Президентът разговаря с тях, снима се и всички заедно пиха чай.
„Искам да се обърна към всички граждани, които са тук и да им благодаря“, заяви пред журналистите Румен Радев.

„Това е един поход, който ще е за по-справдлива и добра България. Избрали сме хижа „Алеко“, защото Алеко Константинов е автор, който повече от век вдъхновява българите. Всички знаем тъжната история как неговият най-известен герой Бай Ганьо го убива. Време да поемем към върха и да не позволяваме повече Бай Ганьовците да убиват своите автори. Българската планина е много красива и вдъхновяваща. Спортът е нещо прекрасно. Нека потегляме. Ние сме с вас“, обърна се Радев към хората.

„Алеко Константинов се бореше точно с тези пороци, с които се борим и ние – корупция, предателство, малодушие“, добави от своя страна Илияна Йотова. „Неговите разкази са писани все едно за нашето време. Ако четете как Бай Ганьо прави избори, ще видите, че това е все едно ГЕРБ да правят избори.

Днес също така е Световният ден за борба с бедността и ние не сме го избрали случайно за откриване на предизборната си кампания. Нашата цел и задача е да работим за една България, в която няма корупция и бедност. Това са двете причини да организираме този поход точно от хижа „Алеко“, каза още Йотова.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *