Румен Радев разби ПП/ДБ и попари президента на Северна Македония

България отблизо

Крайно неуместно е в разгара на социална криза и война партиите да се крият зад Паметника на Съветската армия.

 

Това коментира президентът Румен Радев.

„То не е за вярване, че точно в разгара на предизборната кампания партии, и то с огромни амбиции да управляват, вместо да излагат ясни програми и решения за проблемите на хората, те се крият в миналото”, добави държавният глава.

 

Радев очаква, че предприетите от служебното правителство действия за щателни проверки за установяване на нелоялни търговски практики, за качеството на храните и за повече информация за ценообразуването ще доведат до изсветляване и нормализация на пазара.

 

„Трябва да имаме една всеобхватна информационна система, която да проследява храните и тяхното ценообразуване. В момента служебното правителство работи усилено за такава система. Мисля, че нейното изграждане ще даде ефект. Очакваме я в най-скоро време”, добави той.

Интересът на президента на Северна Македония към историята е похвален, но веднъж заявен, той трябва да се опира на историческата истина. Това каза пред журналисти президентът Румен Радев, коментирайки поисканото от Скопие извинение за депортирането на македонските евреи.

„Политиците в нашата съседка все още дължат на гражданите си истината за тяхната история, която е в десетилетна обвивка от манипулации и фалшификации.

Вярвам, че европейското бъдеще на Северна Македония изисква двустранните отношения с България да бъдат освободени от идеологемите на тоталитаризма, за да може да имаме един истински пълноценен диалог. Всички ще спечелим от това“, подчерта той.

Във връзка с бойната ни авиация, президентът обясни, че за момента няма категорична оферта и предоставена възможност за самолети на лизинг. „Никой в момента не се лишава от способностите, които има”, заяви държавният глава.

 

Държавният глава ще участва в церемонията по връчване на „Годишните награди за отговорен бизнес 2022“ на Българския форум на бизнес лидерите (БФБЛ). Той ще отправи поздравление към участниците в 20-ото издание на националния конкурс за корпоративна социална отговорност, устойчиво развитие и многообразие, който се провежда под мотото „Дай добър пример“.

 

Румен Радев ще връчи призовете в категория „Инвеститор в обществото”.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *