Руска система за електронна война подлуди отбраната на Украйна

Свят

Руските системи за електронна борба подлудяват украинските системи за ПВО. Ден преди това територията на Украйна беше подложена на масирана атака с ракети фантоми, което трябваше да позволи на руските военни да идентифицират местонахождението на украинските системи за противовъздушна отбрана, съобщават световни медии. 

 

Съобщава се за масирана атака от ракети фантоми в централната, източната и южната част на Украйна, като от няколко десетки фантомни цели само една се оказа истинска ракета, с която обаче украинската ПВО също не можа да се справи.

Според данни, предоставени от украинските информационни ресурси, системите за противовъздушна отбрана, разположени в източната, централната и южната част на Украйна, са регистрирали множество изстрелвания на крилати ракети.

Въпреки това, поради несъответствие на сигнатурата, по фантомните цели не е било стреляно.

 

Но поради факта, че средствата за ПВО на Украйна са се намирали в активен режим, руските военни са успели успешно да установят района с разгърнати украински средства за ПВО, което ще даде възможност за тяхното бъдещо поразяване, или дори ще позволи в случай на изстрелване на реални ракети, въпросните райони да бъдат заобиколени и ударите да бъдат нанесени успешно.

Днес Русия разполага с модерни средства за електронна война, които позволяват да се симулира масиран въздушен удар или масирана ракетна атака.

Това дава възможност да се проследяват предварително местата за изстрелване на ракети и успешно да се поразяват системите за ПВО на противника.

Превод и редакция: БЛИЦ

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *