Румен Радев: Статуквото вече никога няма да се върне на бял кон!

България отблизо

Новият президент за следващите пет години Румен Радев поздрави всички български граждани и ги увери, че слоганът „С вас сме“ остава в сила и през следващите години.

Президентът Радев заяви, че България е издържала изпита по демокрация и вече никога няма да може да се върне никакво статукво, защото който тръгне срещу волята на народа вече ще среща твърд и категоричен отпор.

Това бе безпрецедентен месец. Двата вида избори ясно откроиха желанието за промяна, скъсването с корупцията и беззаконието, премахването на мафията от властта. Очакванията, че гражданите ще се изморят от избори и ще се върнат към познатото старо, не се случиха. Връщането към статуквото не се състоя. Фалшивите новини и инсценировки отблъснаха хората от гласуването.

България не се поддаде на опитите да се посее етническо разделение“.

„Благодаря на всеки един от вас, който излезе да защити гласа си за България. Благодаря на хората от комисиите, служителите на реда и тези, които работеха без да спират.

Демокрацията функционира благодарение на вас. Поздравявам проф. Герджиков и всички други кандидати, затова че дадоха идеите и приноса си.
Благодаря от сърце на всички, които гласуваха и подкрепиха кандидатурата ни с г-жа Йотова.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *