Кирил Петков: Радев е президентът, с който ще продължи промяната!

България отблизо

Асен Василев и Кирил Петков от „Продължаваме промяната“ направиха първи коментар след излизането на данните от exit poll, които показват победа на балотажа и втори мандат на „Дондуков” 2 на Румен Радев.

„Днес вярваме, че промяната наистина ще продължи заедно. Ние сме готови да работим с този президент, знаем как той работи, знаем, че той слага България над всичко. Така че запретваме ръкави. Чака ни много работа, но заедно ще успеем“, заяви Кирил Петков, цитиран от Дарик.

„Искам да поздравя всички поддръжници на „Продължаваме промяната“ за това, че излязоха и гласуваха днес и над 90% подкрепиха президента Румен Радев, когото ние също подкрепяме. От следващата седмица, вторник, започваме да работим детайлно, за да изготвим план как да направим България едно много по-хубаво място за живот през следващите 4 години“, посочи и Асен Василев.

Според него правилният избор за България е бил именно Радев.

По-рано днес, когато упражни правото си на глас в президентските избори, той коментира и преговорите по съставянето на кабинет. Вече са сформирани 18 преговарящи екипа по ключовите приоритети, по които ще се търси съгласие, каза Кирил Петков:

„Много се надявам, че ще постигаме диалогични разговори, за да видим кои са нашите общи идеи в стратегиите. Разликите ще обсъдим също. Цялата българска общественост ще може да има пълния достъп до информация как се водят преговорите. Всичко ще бъде излъчено онлайн и се надявам, че тази прозрачност ще даде и допълнителна диалогичност между страните“, заяви още Петков.

Той добави, че при съставянето на правителство няма да се гонят срокове на всяка цена.

„Целта ще са конструктивни, детайлни преговори, които да изключат конфликти между партньорите впоследствие“, заяви още Кирил Петков и подчерта, че България е активен и силен член на ЕС с натовска ориентация.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *