Румен Радев ТВЪРДО: Правителството ТЛАСКА България към нова СТРАШНА пропаст! Вижте!

България отблизо

Румен Радев заяви преди няколко дни, че за да мислим за замяна на лева с еврото, трябва да развием икономиката и да повишим доходите на всички хора в България.

„Например Португалия, която за разлика от нас, има силна икономика, след приемането на еврото е изпаднала в тотална стагнация. Тоест, икономиката е спряла. И десетки хиляди работни места са били загубени“.

„Така че, ако ние приемем прибързано еврото, знаете негативите от кого ще се понесат. От българските граждани“.

„Еврозоната – да, но трябва да имаме много задълбочена оценка на риска и много ясни мерки как да минимизираме очакваните рискове за българската икономика”.

Това заяви президентът Румен Радев, ясно и категорично, по време на посещението си в Португалия, цитиран от epicenter.bg.

Президентът добави, че трябва да повишим административния капацитет на местната власт, която на практика ще се справя с негативните последици за населението на страната.

„Нашата страна трябва твърдо да отстоява интересите си както Португалия, заяви президентът, за да не бъде застрашена толкова силно нашата, и без това много слаба икономика“.

Припомняме, че дори еврокомисарят Валдис Домбровскис подчерта, че страната ни няма задължение да влиза в Еврозоната и да приема еврото, нито краен срок, ако все пак реши да направи това. Което означава, че и от Брюксел не ни искат в Еврозоната.

Въпреки това, нашите „ура-патриоти“ като Борисов, Горанов, Хампарцумян и други подобни, взеха да каканижат непрекъснато, че трябвало да приемем еврото. Без при това да представят никакви доказателства, че това ще окаже някакво благоприятно влияние върху жизнения стандарт на българските граждани.

Точно затова в дебата се намеси и президента Радев, който дебело подчерта, че приемането на еврото е много рисковано, че дори страни със силна икономика като Португалия са се оказали в „тотална стагнация“, и че за да можем да мислим въобще по тази тема трябва най-напред да възстановим икономиката и да увеличим значително доходите на хората.

В подкрепа на казаното от президента Радев ще добавим, че ние не бяхме готови и за влизане в Евросъюза. Въпреки това, по заповед на евроатлантическите щуки, бяхме насила вкарани там. И резултатът е катастрофален. За малко повече от 25 години икономиката ни се срути, изпариха се стотици хиляди работни места, милиони наши сънародници бяха принудени да избягат в чужбина, избухна невиждана в историята демографска криза, заплашено е самото съществуване на България като държава.

И макар на тази най-ужасяваща национална катастрофа да не й се вижда края, правителството на Борисов бърза да ликвидира нашия лев и да го замени с еврото. А стане ли това, търговците веднага ще сложат в цените вместо 1 лев, 1 евро. Това ще означава, че цените на стоките ще скочат 2 пъти. А заплата, примерно от 500 лева веднага ще стане 250 евро.

Тоест, животът ще поскъпне 4 – 5 пъти. Значи не 5 – 10 процента, а 400 – 500 процента. Пита се в задачата какво ще правят милиони хора в България, които и сега едва свързват двата края?

Ами, просто ще умрат. Но не от смях, както ни внушават телевизиите, а от глад.
Ето затова страни като Унгария, Полша и Чехия не са приели еврото. Гърция го прие и едва я спасиха със стотици милиарди заеми от Брюксел. Куриозен факт е, че еврото разруши дори мощната италианска икономика. И сега Италия иска от Брюксел стотици милиарди, за да я закрепи, като в противен случай заплашва да изхвърли еврото и да си върне националната валута.

Значи, пораженията на еврото върху икономиките на европейските страни са катастрофални, а нашите гербаджийски „герои“ искат да ни натикат право там.

А пораженията на еврото са катастрофални, защото не може една банка – Европейската централна банка, да управлява икономиките на 30 страни, които при това са коренно различни. Затова всяка страна си има национална банка, която има изключително важната задача да управлява икономическите и финансови процеси. А една банка да управлява всички държави, това е чудовищна измислица, която унищожи икономиката на цяла Европа. Дори Евростат отчита, че икономиката на ЕС спира.

А след като спира, значи ще тръгне и надолу. Защото икономиките на страните се мъчат с така наречената „обща валута“ и не могат да управляват процесите в държавите си.

Ето затова президентът каза „Не“ на еврото и „Не“ на Шенген.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

3 thoughts on “Румен Радев ТВЪРДО: Правителството ТЛАСКА България към нова СТРАШНА пропаст! Вижте!

  1. Президентът хубаво казва Не ,ама народът мълчи и вълците в кошарата ,ще ни вкарат там,ако могат без да им трепне окото,защото в крайна сметка те гонят личен интерес ,а не полза за народа…Горко ни, а най-вече на децата ни

    1. затова на 16.03 2019 г.на площада пред народната събрани и измитане на днешната политика !!!

  2. ЗА ЕВРОТО ,САМО РЕФЕРЕНДУМ,ИНАЧЕ ЩЕ СЕ СМЯТА КЪТО ПРЕДАТЕЛСТВО ПРЕД ДЪРЖАВАТА !!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *